Tuesday, August 7, 2012

Menu Sahur Bujang

Assalamualaikum.....

Ok, dah cerita pasal sahur honeymoon last week kan. Now, cerita pasal sahur bujang jer... Eh, tengok gambar dulu lah yer...

Dah namanya pun sahur kan. Simple jer lah. Oh, kita memang kena makan nasi bila sahur sebab ada gastrik. So, kena makan kenyang2 waktu sahur plus ubat-ubatan yang mesti ditelan lepas perut kenyang.

Menunya, ayam goreng seketul, sambal nenek, dengan sup tahu dan carrot.


Sup simple. Ada carrot, tauhu putih sekeping dan campakkan juga sebiji ubi kentang. Rebus dengan bawang dan ikan bilis. Alhamdulillah...

Orang bujang yang lain, sahur apa? Ker, selalunya orang bujang x bangun sahur pun kan..?

Pelik gak, bila bujang, lelaki atau perempuan, jarang bangun sahur. Tapi bila kawen, wajib pula bersahur jadinya. Agaknya kenapa yer...?




16 thoughts..:

Mira Adzlia said...

mgkin sbb da bteman gitu..hihi

:: Mrs.Eady :: said...

simple but nice!

Zurina said...

sy dr bujang sampai kawin...mmg sahur wajib...kecuali tbabas tidur..;)

Cik mama said...

skg dah tak bujang.. time bujang dulu tak pnah tak bgun sahur, yerlaa duk ngan mak, bgun dan masak bersama mak.. menu tak kan penah cam ni..ehheheheeh

Deqla manjew said...

menu simple cam tu pun sdp kan...

Sari Yusa Ibrahim said...

makan berteman ni sedapnya lain macam kot, hihi..

errr.. nak resepi sambal nenek???

Rai said...

aik..lepas honeymoon bujang pulak kak.. hehe..

sambal mak nenek? resepinya kak... hehehe

Iffah Afeefah said...

makan murtabak sparuh je kak

che mid said...

Yang dah kahwin pun syekali-syekali terbabas sahur gak.. syian kat anak-anak, sedar-sedar dah subuh.. ibu lupa kejut..

Salmi Khairil said...

simple tu yang sangat sedap time sahur..

Rahmah Ram Ram said...

sedap dan menyelerakan apa walaupun bujang...

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Salam kunjungan =)
Sahur ke ni? dah macam berbuka rasa.. hehe
www.shahrulhairy.com

Nurul Akmal said...

ayam goreng tu nampak sedap..

Azham Vsvc said...

Masa sy study kt IPG dulu, kebetulan bulan puasa dan sy plak memang jarang ada stok biskut/milo/roti dlm bilik (sebab selalunya tak sampai 3 hari mesti dah abes sy makan), pastu masa hari pertama sahur tu pak guard kunci pagar kolej, tak kasi kuar...sy dgn roommate dah menggelabah.... tak da makanan pun utk sahur...mula la ketuk bilik member "pinjam" maggi haha...pinjam yea, sbb ganti balik lepas tu hahahah

NzA said...

sejak mula brpuasa diusia 6 thn akak mmg xleh sahur mcm org lain....sekadar minum segelas air je......kalau sahuur confirm akak akn melepek sbb akn muntah2 sepjg hari..pernah dikejarkn ke hospital gara2 brsahur.......
Alhamdulillah, w.pn xleh sahur mcm org lain n ada gastrik, akak tetap cergas mcm org brsahur.....

Aziela said...

Mira : Selera sikit bila berteman yer...

Mrs Eady : Kadang2 tak selera nak makan sangat kan.. (sebenarnya malass...)

Zurina : Kannn....

Cik Mama : Uisshhhh...duduk dengan mak memang heaven lah...

Deqla : Dengan syarat kena makan panas2 kan..

Sari Yusa : Resepi? Cuba godek2 dalam blog. Ada rasanya...

Rai : Hubby dah balik Kuantan, bujang ler balik jadinya. Resepi ada dalam blog rasanya.

Iffah : Ok lah tu Iffah...

che mid : Betul kan che mid. Kalau terbabas tu, anak2 lah yang merungut.

Salmi : Itu jer yang lalu kan..

Rahmah : Tak sedap pun telan jugak wak...

Shahrul Hairy : Terima kasih singgah. Eishh, kalau buka, heavy sikit..hihihihi

Nurul @ Siezuka : Hahahhahaha...Sebenarnya dah terrrr rentung sikit..

Azham : Hahahahaha...student memanglah gitu dik. Kalau dia sedekah, confirm dia jadik supplier megi free. Mana tahan kan...

NzA : Waahh, untungnya akak. Tapi kena juga bangun pegang periuk yer kak, nak siapkan sahur untuk family pula..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink