Ahad, 28 April 2013

Happy Birthday and Happy Anniversary, Sayang!

Assalamualaikum.....



Alhamdulillah. Syukur seribu rahmat kerana kita masih diberi peluang untuk meneruskan hidup. Masih banyak lagi dosa yang belum terlupus, masih banyak lagi pahala yang perlu di cari untuk bekalan hari kemudian.

Kita wish diri sendiri lah. Tak pernah lagi seumur hidup, kita menerima ucapan : Happy Birthday, Sayang! So, ucapkan sendiri untuk diri sendiri, boleh? Heheehhehe. Janji happy kan. Hubby? Owh, dia adalah seorang lelaki yang paling tidak romantik dalam dunia, hahahahahha. Dia sangat tidak pandai meluahkan rasa sayangnya. So, at the end setiap tahun bila tibanya birthday kita, kita akan paksa dia untuk ucapkan Happy Birthday pada kita. Kejam kan..? Hahahahhaha

Ada sekali, 2 tahun lepas, sajer jer kita tak remind dia, tak tanya and tak bagi hint pun. Sudahnya, memang dia x wish langsung pun. Sampai kita nangis merajuk sebab husband tak ingat birthday. Anniversary? Anniversary kami ialah birthday kita...uwaaaa! So, no birthday wish, no anniversary wish as well. Sebab tu lah redha dan pasrah jer paksa dia wish kita every year, kan? Hahahahahha.

Request hadiah? Sepanjang kami bercinta, tak pernah request apa2, kecuali tahun lepas. Last year, kita siap canang kat adik beradik, nak hadiah. Adalah yang kita nak kan. Tak mahal pun. Bawah RM50 jer boleh dapat benda tu. Sudahnya, tak dapat2 juga. Kena beli sendiri juga.

So, apa yang kita harapkan untuk birthday kali ini?

Nothing!

Sebab tahu, hati pasti akan kecewa bila mengharap dari manusia lain.

Yang pasti, mohon dari Allah, mengharap dari Allah, menagih kasih dari Allah. Setiap hari, buka surat cinta dari Allah dan pasti feeling tu rasa macam everyday is birthday and anniversary kan...

Happy Birthday to me.


13 thoughts..:

Abil Fikri Ahmad berkata...

Happy Bdayyyyyyy!!! Moga di kurniakan keberkatan n kesihatan yg baik dunia akhirat,,aminn..

Hallo en suami di sana, jgn buat2 lupa nak wish bang oii!! hahahha..

Daddy Ziyyad berkata...

Happy birtday!!!
Happy anniversary!!!

Gi set alarm clock/alarm kat henfon suami tepat jam 12am on your birthday date...:)

NzA berkata...

Hepi besday n hepi anniversry dear..moga bahagia hingga ke jannah...jgn sedih2 ye..terima pasangan kita seadanya....fikirkn yg baik2 n indah2 yg tlh dia curahkn pada kita...setiap org xsama. munking cara dia menunjukkn kasih syg berbeza dr org lain......ada org lain lebih menderita dr diri kita...yg pnting sang suami menjaga kita sebaik mungkin......

luddin berkata...

Selamat Hari Jadi kak...semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki...AMINN!!!

BaNu Syah berkata...

happy besday kak aziela hehe..moga pjg umur murah rezeki dan bahagia selalu yer..amin..

TiranaAduka berkata...

salam sis
Ala la la la sis ni..relexs la sis. Ta nanti sedey tau kalau sis sedey.tak mo sad2..
Moga sis murah rezeki dan sihat selalu.amin

TiranaAduka berkata...

salam sis
Ala la la la sis ni..relexs la sis. Ta nanti sedey tau kalau sis sedey.tak mo sad2..
Moga sis murah rezeki dan sihat selalu.amin

Kakcik berkata...

Happy belated birthday Aziela.

Kasih Allah mengatasi segala2nya, kan? Jadi jangan sedih2 ya. :)

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

selamat hari lahir, Aziela.. semoga dirimu sentiasa di dalam rahmat Ilahi. Dia tak ingat tak bererti dia tak sayang... mungkin itu adalah kekurangannya tetapi tentu dia ada kelebihan yang lebih banyak dari yg sepatutnya..

zouldahan berkata...

Ramai lelaki macam tu.
Kurang tunjuk kasih sayang.
Tetapi kesetiaannya hanya pada yang satu.

Ikut nasihat DZ,
Set alarm kat handphone dia.

Selamat Ulangtahun Kelahiran.
Selamat Ulangtahun Perkahwinan.
Semoga baki usia yang ada tidak disia2kan.

ummiross berkata...

Salam Ziela..Happy birthday ye,moga diberkati Allah SWT selalu.

Takpe tak dapat hadiah, asalkan hidup kita dengan dia bahagia.

Aziela berkata...

Terima kasih kepada semua.

RamRamCute berkata...

awak!! saya baru nak jengah blog awak ni..maaflah lambat wish....huhuhuhu...

Apa pun Happy Belated Birthday Awak dan Happy Anniversary ye... Semoga sentiasa sihat dan berbahagia di samping keluarga tercinta dan semoga kasih dan cinta kalian berkekalan hingga ke Jannah kawanku.... :-)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink