Isnin, 29 April 2013

Random Gambar : Buffet Breakfast di Grand Seasons Hotel

Assalamualaikum.....

Kita temankan adik kita tinggal di Grand Seasons Hotel selama 2 minggu dia berkursus bulan lepas. So, everyday balik kerja is balik hotel. Heheheheh. Bestttt!

And, everyday breakfast is hotel's buffet breakfast. More or less, food lebih kurang sama every day. Sigh...tapi syukur Alhamdulillah, ada makanan yang lazat setiap pagi kan.

So, kita tepek2 gambar jer lah hari nie yer...

Monday blues kan semua orang hari nie...

Ini, kita makan dengan Yana. Berdua. Samosa tu sedap. Tapi hash brown tu rasa macam makan gabus. Seriously!


Idli. Sangattt sedap! From Indian Cuisine section.


The Chinese Cuisine section, Soup Noodle. Everyday dia tukar mee, yee mee, kuay tiaw and mee hoon. Ada prridge juga, tapi tak berapa menarik minat kita.


Indian section lagi. Wadey tu sedap, tapi mee hoon goreng tu serious kita tak boleh telan. Rasa macam tosei rawa/spices tapi digoreng dengan mee hoon. 

Nasi goreng 2 sudu, ayam amsak merah, kacang goreng dan sayur chap chai. 


Pakora yang sedap, tapi bendi tu terlalu pekat rempahnya. Tak tertelan juga. 


Nasi goreng, tapi lauk nasi lemak. Owh, kalori. 


Pancake yang nipis melayang2, popiah dan baked beans.



Untuk maklumat, setiap gambar, setiap pinggan adalah pada hari yang berlainan setiap satunya yer.. Ini namanya, report bergambar secara pukal.

.

16 thoughts..:

Kakcik berkata...

Dua minggu berkampung di hotel. Mesti seronok tak payah fikir nak memasak dan mengemas. :)

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

untungnyaaaaaaaaaaa.. rezeki! Tuah badan!

aby berkata...

best juga hari2 brekfes di hotel yer .. suasananya tenang ..
oh ya .. hepi wedding/besday aniversary .. tk sempat buat comment kt N3 lps ...
entok opo ??
entok kesel nunggu adiah yorrr
he..he..

aizamia3 berkata...

ada yang kena dengan tekak, ada yang tidak.. ;)

walaupun secara pukal tapi semuanya menarik.. ;)

Daddy Ziyyad berkata...

hari2 makan makanan buffet kat hotel kalau kursus panjang, mmg bosan jugak....tapi kalau hotel best2 macam grand season...concord...takpe...hihihi

:: Mrs.Eady :: berkata...

menarik nyer!!

TiranaAduka berkata...

Salam sis Aziela....
wah mengancam selera Ta ni...
Sis......

Tapau leh....?
sis aziela...masakan dri air tangan sis leh tak masukkan dalam ni....
telur dadar pun ok gak sis...pore dan ori rasanya masakkan dari sis...
Teringin gak nak lihat hasil tangan sis Aziela disini...

hehehehheeh kalau sis berkelapangan la.... TA bagi cadangan je......
Happy blogging sis..keep it up sis aziela..
go go go caiyuk tau...

NzA berkata...

brapa org yg makan tu azie????....hehehe...

Aziela berkata...

Kakcik : Kalau tidak pun, saya lone ranger jer kak...

Aziela berkata...

Seri kandi : Best sebab tetiap hari tidur dalam bilik hotel...

Aziela berkata...

aby : Terima kasihhh... Hahahah...kesel kan.. Wes njalok, tapi.....

Aziela berkata...

aizamia : Rezeki kan....

Aziela berkata...

Daddy Ziyyad : So and so jer Doc. Prefer Renaissance lagi kot.

Aziela berkata...

Mrs Eady : Ibu mengandung nie nampak semua pun menarik kan..hihihihi. Enjoy the momemnt and feeling yer Izwa.

Aziela berkata...

NzA: Kami berdua, untuk 2 minggu kak.. Hehehehe

Aziela berkata...

Tirana Aduka : Tak selalu masak pun TA. Tapi adalah juga selit2 sikit. Nanti search dalam kotak sebelah kanan nie. Taip perkataan 'masak' pun x per. Nanti pilihlah nak masakan yang mana, resipi yang mana. Setakat nie, carian tertinggi dalam google ialah Nasi Ayam Hainan.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink