Khamis, 2 Mei 2013

Lega Rasanya Ada Blog...

Assalamualaikum.....

Apa khabar semua? Semalam cuti, apa aktiviti anda? Ada tak yang sambung cuti hari nie? Sampai ke hari mengundi, mungkin?

Semalam, kita rasa sangat seronok sebab Adam ada and hubby pun ada dengan kita di KL. Adam nak spend time di KL. Walhal, tak ada pergi mana pun. Semata2 pergi ke One Utama untuk longgg lunch dan ke IKEA sekejap cari bangku hubby nak fishing.

Namun, leganya rasa ada blog sebab kita share feeling dalam blog. Luahan hati kita yang tak sihat sebab hubby lupa birthday kita, rupa2nya hubby baca. Memang kita maklum hubby baca blog nie, tapi bukan semua postings. Kadang2 yang mana sempat jer. Kadang2 sekali sebulan jer...heheheheh, tapi hubby baca dan support blogging activity kita.

So, hubby belanjer longgg lunch semalam. Memang betul2 long lah... Adam makan non stop...seronok betul dia. Kita, makan dan lepak sambil baca novel. Hubby pula melayan Adam. Memang semalam kami betul2 spend time together as a family. Seronok sangat2.

Walaupun ada juga calitan warna gelap dalam warna warni berblog nie, tapi setakat ni warna2 itu lebih indah dari warna warni facebook kita.

To hubby and Adam, I love you so much!


28 thoughts..:

Haruno Hana 하나 berkata...

Hana doakan akak sentiasa bahagia ngan family ^^ aamin.. bestnya suami akak support akak blogging :) blogging pun boleh jadi catatan hidup kita.. Hana suka luangkan masa dan baca apa yg pernah Hana tulis dalam blog Hana ^^

Wak Gelas™ berkata...

wahh weekend wife la jugakkk.,ahHHKs

Cikda berkata...

im happy 4 u too.. cikda ni seronok baca org bahagia, rasa mcm kita ada dlm perasan tu juga, begitu juga kalau baca kisah sedih.. tumpang sedih jugak..

dapat tak kerusi mancing tu??

:: Mrs.Eady :: berkata...

sweet!

kkida @ 1001resepi berkata...

eh! bila birthday aziela...happy birthday to you...semuga panjang umur dan murah rezki ye...
beblog ni pada kkida...ada masa rasa suka sangat dan kekadang rasa boring sangat...hehe...camtulah perasaan kkida...:)

Cho Zila berkata...

husband saya tak baca blog saya.. tapi tak tauler kot baca buat2 cam tak baca...

aby berkata...

salam aziela ..
jadi pergi Pesta buku di PWTC tk ..
aby sempat pergi ..
balik dari tmlerloh ..
terus ajak2 anak/bini gi sana ..
apapun semoga hepi sentiasa dgn family aziela tu

Rai Ourkizuna berkata...

sweetnya kak..saya pun kadang2 tulis ada harap husband baca.. tak tau la dia baca ke tidak. sbb dia malas sikit bab2 membaca ni.hahaha..

RamRamCute berkata...

glad to hear that....Seronok adam dapat spent time dgn korang berdua...

Daddy Ziyyad berkata...

Wife saya mmg baca blog saya, hari2...haha...

Best kan spend time macam tu...duduk, lepak, santai2...borak2 + makan makan...Saat yg precious..

Intan Akma berkata...

jarang tengok adam senyum or gelak masa tangkap gambar...hehe..

Uncle Lee berkata...

Hi Aziela, hubby lupa your birthday? Habis cherita!
Ha ha ha...but tapa la, dapat long lunch date....
Your hubby loves fishing?
Di mana dia pergi fishing? Apa ikan dia dapat? Kelesa? Lampam Jawa? Toman?

I really miss fishing in Malaysia....
You have a nice day....bila hubby dapat ikan, send me telegram, saya suka tengok.
Have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Puteri Saidatul Sufiah berkata...

ermm suami kita pun jenis yg tak romantik... kadang2 tu kita rasa dia ingat tarikh2 tu semua tapi dia tak pernah nak wish... :-( kesian kan? kalu kita wish b'day dia ker aniversary ker dia sengih jer... nak buat camner dh jodoh ngan orang tak romantik. tapi hubby kita ni lak jenis suka baca blog orang lain... blog macam kita ni tak menarik minat dia lah... ada dia cakap kita ni jgn asyik sgt dgn blog nanti LARA... huuuhhh.. :-(. tq aziela share perasaan aziela, sekurang2 nya kita tak lah rasa kita jer ada hubby cenggini... huhuhu...

elly nadyra berkata...

hubby lupa bday itu senario biasa, janji dia sayang kita dan anak2
outing sekeluarga, itulah precious time kita kan, semoga bahagia selalu

Aziela berkata...

Haruno Hana : Terima kasih Hana. Memang betul, blog nie amat membantu untuk jiwa yang sihat. Hehehehe

Aziela berkata...

Wak Gelas : Bukan setakat weekend wife, Wak. Weekend mother, weekend daughter, weekend daughter-in-law and segala macam status lagi. Samala dengan Wak kansss.

Aziela berkata...

Cikda : Terima kasih Cikda.... Kerusi tu, dapat. Last2 beli bangku jer sebab dia kata senang nak masuk bonet and tahan lasak sikit. Hehehehe

Aziela berkata...

Mrs Eady : Sweet, sour semua ada dik...hihihihi

Aziela berkata...

kakida : Kak Idaa!!!! Tq..tq...sudi wish saya. Memang ada masa2nya kan kak...

Aziela berkata...

Cho Zila : Kalaupun tidak sekarang, suatu hari nanti dia pasti akan baca...Insya Allah.

Aziela berkata...

aby : Kita pergi juga, tapi terkejar2. Tak sempat singgah semua booth pun. Kang Aby, baru pulang outstation pun sempat lagi layan family. Habis dah ker baucer buku tu?

Aziela berkata...

Rai : Hahahahha...dia mesti baca. Hubby akak, kenkadang dia baca, lepas tu dia macam malu2 sebab akak kutuk dia..hehehehe. Memanglah dia kata akak macam 'ahok'. Kasar jer kan, tapi dia orang Melaka. Memang kasar sikit bahasanya.

Aziela berkata...

RamRam : Iyerlah wak...nampak sangat dia happy semalam.

Aziela berkata...

Daddy Ziyyad : Exactly Doc. Santai2, lepak2..just us. The family.

Aziela berkata...

Intan Akma : Kannn..? Dia selalu nak control macho. Kena remind dia untuk senyum lebar selalu.

Aziela berkata...

Uncle Lee : Hahahah...memang habis cerita, Uncle Lee. Anyway, he does loves fishing. Tapi seaside la.. Those fishes you mentioned semua ikan air tawar. Not his favourite, I think. Thank you singgah sini uncle.

Aziela berkata...

Puteri Saidatul : Sebenarnya memang ramai husband2 yang macam husband kita nie kan. Dah typical Malay men macam tu. Melainkan dia berusaha untuk ubah, maka untunglah wife tu. Tapi saya pun paksa2 dia jer sebab nanti tak merasa, kan. Janji kita tahu dalam hati dia ada kita kan... heheehehhehehe

Aziela berkata...

elly nadira : Biasa...memang biasa...hahahahhaha. Thank u Elly.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink