Khamis, 16 Mei 2013

Selamat Pergi dan Selamat Kembali

Assalamualaikum.....

Alhamdulillah, Mommy dan Ba telah diberi peluang oleh Ilahi untuk mengerjakan ibadah umrah.

Hari ini, flight mereka berlepas petang dari KLIA. Mommy dan Ba pergi mengikut kumpulan PERKIM, Melaka. Kita offer nak hantar ke KLIA, tapi mereka kata rancangan oleh travel agent dah ditetapkan.

Cita2 mereka untuk menunaikan haji masih belum tercapai lagi. mengikut jadual, ada beberapa tahun lagi mereka harus tunggu. Tapi, keadaan kesihatan Ba yang tak menentu membimbangkan kami. Ba pun risau kalau2 hajatnya tak kesampaian. Telah bertahun2 kami buat rayuan dengan Tabung Haji, tapi masih tiada rezeki lagi.

Rasanya lately nie, keadaan kesihatan jantung Ba pun dah semakin merosot. Namun, kita hanya berusaha dan bertawakal. Selebihnya, redha dengan ketentuan Allah.

Jadi, semoga perjalanan Mommy dan Ba selamat dan dilindungi. Semoga mereka beroleh kesihatan yang baik, dan jiwa yang tenang agar dapat menjalankan ibadah ini dengan sempurna.

Amiin.


13 thoughts..:

~Liya Sufiah~ berkata...

Salam,

Liya juga doa kan org tua ziela selamat pergi dan selamat kembali. Amin. Kadang-2 kita tgk mereka uzur dpn mata ni, tp bila di sana insyaAllah mereka kuat. Begitulah pengalaman kebanyakan org.

:: Mrs.Eady :: berkata...

Semoga dipermudahkan permintaan ba utk menunaikan haji tercapai...

aizamia3 berkata...

moga kuat dan sihat di sana dan moga selamat pergi dan kembali..

Cikda berkata...

in sya allah .moga Ba n Mommy aziela selamat pergi dan selamat pulang ke msia. Aminn

aby berkata...

Salam aziela,
Semoga mommy dan ba diberi kesihat an dan d permudahkan ketika di sana nnti. Ada saudara dekat lain yg meneman tak?

Tinta Lana berkata...

Salam.

InsyaAllah.. moga selamat pergi balik perjlnn parents aziela ya..

Org tua saya pun, nampak gaya, belum ada rezeki juga nak pergi tunaikan haji.

Tinta Lana berkata...

Salam.

InsyaAllah.. moga selamat pergi balik perjlnn parents aziela ya..

Org tua saya pun, nampak gaya, belum ada rezeki juga nak pergi tunaikan haji.

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

AMIN moga di permudahkan segalanyer in shaa Allah....syoknyer blh jejak kaki kat umah Allah tue khen

Wak Gelas™ berkata...

aminn..

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

semoga dipermudahkan, perancangan Allah itu lebih baik, insyaAllah...

NzA berkata...

Semoga Allah permudahkan segala urusan mommy n ba....

Aziela berkata...

Terima kasih di atas doa dari kawan2 semua yer...

Azham Vsvc berkata...

InsyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan :)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink