Rabu, 10 Julai 2013

Hari Pertama Ramadhan yang sangat sunyi

Assalamualaikum.....

Seronok tak solat terawih malam tadi?

Entah kenapa, dalam hati rasa sangat sunyi. First time kot puasa hari pertama tanpa keluarga. Selalunya kami cubalah usahakan juga untuk sahur bersama, tapi kali ni memang tak boleh. Tuntutan kerja memaksa kami bersahur asing2.

Tapi, pagi2 tadi dah gayut dengan hubby. Dia sahur di Kuantan, kita sahur di KL. Kami berbual, sambil makan di lokasi masing2. Entirely online.

Tapi, petang nie kita nak usahakan juga balik ke PD. Nak berbuka dengan Adam... Kasihan dia. Sejak kita sakit, melarat ke Ba sakit...dia nampaknya rasa terpinggir. Dalam wajahnya menunduk Ahad lepas, dia tanya juga : Minggu nie mama langsung tak balik ke...?

Kita cuba luangkan masa semaksimum mungkin malam nie dengan Adam.

Insha Allah.

Oh, semoga anda semua berpuasa dengan bahagia hari ni.


.

27 thoughts..:

Miz Tia berkata...

aamiin akak :) .

:: Mrs.Eady :: berkata...

selamat berpuasa kak :)

kkida @ 1001resepi berkata...

sedih aje kkida baca entri aziela ni...abang jauh anak pun jauh...:\
kkida doakan yg terbaik buat aziela sekeluarga.

Aziela berkata...

Miz Tia : Salam Ramadhan, Sis.

Abil Fikri Ahmad berkata...

Salam Ramadhan..InsyAllah, moga dapat berbuka bersama2 family tu nanti..

Acik Erna berkata...

assalam aziela..in syaa allah..dapat berbuka bersama nanti tu

Acik Erna berkata...

assalam aziela..in syaa allah..dapat berbuka bersama nanti tu

Aziela berkata...

Abil Fikri : Weekends jer la bang. Tak apalah kan...

Aziela berkata...

Acik Erna : Amiin. Insya Allah.

Aziela berkata...

Kak Ida : Terima kasih Kak Ida. Sedih memang sedih, tapi dah ini yang saya pilih kan... Saya gembira sebab Kak Ida sudi komen entry saya.

Deqla Manjew berkata...

selmt berpuasa kak.. xpe, jom bukak puase dgn deqla..hihihi...

kesoma rai berkata...

selamat berpuasa kak..

sori lama tak singgah sini.. tuntutan duniawi terlalu banyak. Lagi pun cuma certain blog je saya boleh komen sbb ofis block blogger.com. T_T

aby berkata...

Salam aziela.
Melas say. Anggapla brjauhan tu sebagian dr ujian puasa thn ni. Br dtg redhonya kan

Daddy Ziyyad berkata...

Sempat ke travel ke PD utk berbuka?

Apa apa pun, demi anak....kita sanggup lakukan yg terbaik, kan...

Selamat menyambut Ramadan al Mubarak...:)

NzA berkata...

tuntutan kerja trkdg kita trpaksa brjauhan..Sabar ye aziela, semua itu adalah pengorbanan...moga adam memahami, adam anak yg bijak.....

MulutPayau berkata...

Selamat mnjalani ibadah puasa...

Zurina berkata...

slmt bpuasa...mg akn tiba masanya utk bsahur, bpuasa & berbuka sama2 sebulan...tulah...mcm kt kkida...sedih bc...3 sejiwa yg tpisah jaraknya...:)

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

semoga dipermudahkan urusan Ziela sekeluarga.. semoga sentiada dilapangkan masa untuk bersama keluarga tercinta, AMinnn.

Rozita berkata...

sedih bila baca entry akak ni.. teringat mula2 kawin dulu.. mengandung.. berpuasa sorang2 jauh dari suami.. sudahnya makan berbuka kat masjid yang ramai orang.. boleh lupakan kesedihan kejap..

Azham Vsvc berkata...

Adam tu budak kuat, dibesarkan dalam persekitaran yang memerlukan dia sentiasa tabah insyallah senang nanti Adam nak menyesuaikan diri dengan alam universiti dan pekerjaan :)

Aziela berkata...

Deqla : Ishh...Deqla kena utilizekan masa bersama family tau...

Aziela berkata...

Rai : Itupun Rai usahakan juga masuk sini. Arigatou Gozaimas

Aziela berkata...

aby : Iyolah kakang. Redha itu penting untuk rasa bahagia.

Aziela berkata...

Daddy Ziyyad : Bulan puasa, balik awal. So, lebih daripada sempat Doc. Salam Ramadhan juga.

Aziela berkata...

NzA : Terima kasih kak. Alhamdulillah. Ujian dan hikmahnya seiring.

Aziela berkata...

MulutPayau : Terima kasih kembali.

Aziela berkata...

Zurina : Terima kasih Zurina. In sya Allah...kami harung juga.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink