Khamis, 28 Mei 2015

Kalau Dah Bukan Rezeki...

Assalamualaikum.....

Lunch hour tadi, cepat2 keluar ofis. Nak pergi servis kereta yang rutin tu. Masa belok masuk simpang ke kawasan workshop tu, ada sebuah motosikal meluru nak keluar simpang, tapi dia masuk jalan saya. Saya putar steering mengelak dia, tapi saya tak sedar ada tembok longkang...

Itu temboknya di simpang tu.
Kuat juga sebab saya melantun semula dalam kereta. 

 BBerhenti tepi tu, tengok tayar dah pecah. Sedihhh sangat.

 Since dah dekat dengan workshop, call mechanic tu. Dia datang tukarkan tayar spare dulu.
Lepas selesai servis, pergi kedai tayar pula. Buat alignment. Masalahnya hati dah rasa tak sedap sbb teruk betul kendalian steering dan ada bunyi bila tayar berpusing.

Sah, kedai tayar confirmkan, under arm dah bengkok.

Inilah rupa bahagian underarm yang dah bengkok tu. Sedih kan.... Barang yang kecik, tapi kalau dah nama barang otomotif, memang harganya 2,3 digit juga la.

Kalau dah bukan rezeki, tengok jerlah wallet makin menipis dengan pantas dan tangkas.
Tapi, tulah kan. Mujur wallet berisi walau nipis.

Yang penting, bersyukurlah....




.

13 thoughts..:

erny firdaus berkata...

Salam sis... alhamdulillah...akak ok..sabar yer... adelah tu Insya-Allah, nikmat ganjaran yang lain untuk akak...Insya-Allah.. ;-)

Farah Waheda Wahid berkata...

bila perbelanjaan yang melibatkan kereta memang kebanyakkan 2 3 digit....

Nurzakiah Hanum berkata...

pergggggggggggh

Mila Hilas berkata...

malang tidak berbau..budak moto tu mcm mn? dia xbenti ke? patut mintak claim dgn budak tu.bawak moto mcm org gila

Shamsiah Abdul Rahman berkata...

Alhamdulillah Aziela takda apa-apa.
Tapi memang betul la.. kalau dah bukan rezeki kita.. macam-macam cara $$$ nak terbang.

Lee berkata...

Hi Aziela, glad to know you ok, not hurt except your car. Holy Smoke! Just avoiding that fellow your car pulak terok, kena keluar duit!
I love that pic of the mechanic changing the tire...and wow! Your car warna lipstick red? Best la tu.
Love to see women drive red cars, ada potential. Conservative women drive black or silver cars...yang warna merah, shows the driver the adventurous type, apa pun boleh, suka tengok dua bulan, ha ha ha.

Aziela, besok Friday our lottery draw is $50 Million...if lady luck senyum on me, I balek kampong, you pakai your sarong kebaya, take me to a BMW dealership...I present you a lipstick red BMW 328. With my compliments, lepas tu boleh pergi Hawaii holiday. Saya belanjar....

Semalam I pergi mall beli tu lottery tickets I gave the store owner some of my loose coins, and he returned one coin to me telling me it was not a Canadian coin. I thought maybe Russian? It was a Malaysian 10 cent coin.
I then beli the number, or year of the coin, 1992 'empat Ekor' or 'Pick 4' as sold here.
29 years first time come across a Malaysian coin here, ha ha.
You have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Acik Erna berkata...

Betulntu ziela..bersyukur la selamat

ANIM berkata...

saya ni part eksiden, seriau...walaupun kecil..
alhamdulillah...semua selamat

Kakzakie berkata...

Ujian kalau nak dtg tak diduga ZIela.
Bbudak motor tu macamana? pergi gitu aje ke?

Rai OurKizuna berkata...

syukur akak tak apa2.. insya allah ada rezeki lain tu..

sue sue berkata...

Innalillah....sabar sis...bersangka baik lah ye..kalau Allah nak uji tu, mesti ade yang dia nak bagi :)




Singgah blogwalking...:)
Nak tingkatkan metabolisme badan tak?jemput baca artikel ni:
http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/cinch-tea-bantu-anda-kurus.html

adianiez AIDA berkata...

alhamdulillah diri x cedera ke hape ke.
yes, bukan rezeki kita...
ada la tu rezeki di tempat lain in shaa Allah...

gadisBunga™ berkata...

syukur akak tu tak apa-apa...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink