Jumaat, 22 Mei 2015

Makan Tengahari di Melaka (Lunch in Malacca)

Assalamualaikum.....

Dah pernah buat entry tentang kedai ni sebelum ni, tapi lately ni hubby pun suka pula makan di situ. so, share ajer lah lagi sekali gambar2nya...


Kalau dari Klebang menghala ke Tg Kling, confirmmmm jumpa.

deretan lauk pauk yang kaler merah....

Yang ni kaler kuning pula..

Ini, area sambal. Sambal tumis, sambal cili padi...


Ini sambal dan pencicah pula. Air asam, sambal belacan, cencaluk, budu...semua ada dikkk...


Siapa nak coti2 di Melaka? Masukkan dalam list...ada ikan bakar sekali...tapi setakat cencaru, kembung dengan keli jer laa...

.

14 thoughts..:

Kakcik Nur berkata...

Nampak meriah lauk-pauk dan sambal-sambalnya... :)

Nurzakiah Hanum berkata...

sedapnya menu

Kakzakie berkata...

Nampak tempatnya pun bersih. Itu yg tambah memikat pelanggan nak singgah.

aizamia3 berkata...

Next time nak p makan2 dengan akak pulak kat Melaka.. ;)

makchaq berkata...

Banyaknya pilihan... nak.pilih lauk pun boleh rambang mata..

Rozita berkata...

aduh kak..harus masuk list ni...

Cik Puan Rann berkata...

Baru je balik dari Melaka 2 minggu lepas kak, tapi tak jenjalan sangat pun ....

Rai OurKizuna berkata...

huihh...sakannn

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

kadang2 kalau mkn tmpat2 mcm ni rambang mata tak tahu nak pilih lauk yg betul2 berkenan di hati.. rasa nak amek dua tiga lauk dan dua tiga pinggan nasi.. hahahah

gadisBunga™ berkata...

huiii. kene sangat timing baca entry ni. menjejes air liur!!

che mid berkata...

Melaka memang sentiasa dalam list..sebab Farah kan di JB..boleh singgah melaka otw pergi atau balik..

SalbiahM berkata...

kaler merah tu mesti asam pedas kan..

Zoul Dahan berkata...

Beberapa kali lalu.
Tapi tak pernah singgah.

Kalau singgah mesti meletup ni.
Banyak sangat pilihan.

p.s
Terima kasih beri saya semangat untuk menulis kembali.

adianiez AIDA berkata...

aida x pernah singgah lagi.
lalu aje kalau nak balik umah mak kekadang...
will try someday :)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink