Sabtu, 30 Mei 2015

Gotong Royong Membawa Muafakat

Assalamualaikum.....

Sejak dah mula kembali ke Melaka for good ni, kami adalah masa sikit nak bergaul dengan jiran2. Jadi bila ada gotong royong baru2 ni, sempatlah kami join sekali.

Walaupun tak berat sangat sebab kerjasama dengan Majlis Perbandaran, tapi boleh tahan jugalah penatnya.

Yang penting, kami cuba juga hadir walau ada urusan lain. Lagipun, ini gotong royong pertama untuk kawasan perumahan kami.

Seronok dapat catch up dengan jiran2 keliling rumah. Cina, India, Melayu..
 Tapi, yang wanita adalah 2,3 orang jer. Memang orang.perempuan.x join gotong royong macam ni yer? Bila tanya orang rumah jiran2, semuanya kata ada kat rumah.

Tapi, this is a good startlah at least kan..?



Nota: Ingat tak entry saya pasal anak2 joran yang suka main bola sampai lampu saya pecah? Takder seorang pun ibu atau bapa anak2 pasukan bola depan rumah orang tu yang hadir. Semua 4,5 family tu.memang kebetulan.serentak ada hal agaknya. Tapi takut2 mereka x datang sebab saya ada. Mesti diorang meluat dengan saya sebab tegur anak2 diorang main bola, kan?




.

8 thoughts..:

Sheila Adziz berkata...

SELAMAT MENJAGA KEBERSIHAN BERSAMA SIS SAMBIL MENGERATKAN SILATURAHIM... :)

Acik Erna berkata...

Tak boleh tegur la anak2 dia orang tu te ziela

makchaq berkata...

Kat tempat makchaq klunada gotong royong ka7m pompuan lebih makan dari kerja.. he he..
Ada jugak jiran yang x pernah keluar..

aizamia3 berkata...

Saya suka aktiviti macam ni.. tapi kebelakangan ni kami sibuk dengan beberapa hal hingga tak dapat nak join dalam beberapa perkara.. :(

elly nadyra berkata...

area saya pun tak ramai pompuan yang join gotong royong
dan saya lah salah sorang perempuan itu
kuikuikui

Arina Shamsul berkata...

gotong royong amalan mulia :)
susah nak jumpa jiran yang betul2 serasi zaman sekarang ni..huhuhu.

Arina Shamsul berkata...

gotong royong amalan mulia :)
susah nak jumpa jiran yang betul2 serasi zaman sekarang ni..huhuhu.

adianiez AIDA berkata...

Aziela di mana?
umah aida tu ok semangat kejiranannya :-)
Melayu semua la...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink