Khamis, 20 Januari 2011

Berita

Ada bermacam-macam berita kan sekarang nie. Yang rasmi ada, yang tak rasmi ada. Yang happy ada, yang sad ada, yang menyampah pun ada. Mencik kan..kan..kan...
Aku tak taula...lately nie aku terasa macam aku sangat banyak terima berita2 yang mengejutkan..yang mendebarkan perasaan. Yang menyedihkan, yang menakutkan ada, yang menggembirakan dan mengujakan pun ada. Itulah orang kata ying and yang dalam kehidupan kita sehari2 kan. Yang ironiknya... aku memang bekerja dalam berita..ahaks... So, tak sepatutnya aku terperanjat kalau menerima berita2 yang da bomb tu kan...
Hmm..mcm mana ek kalau satu hari nanti semua orang di shut down daripada menerima berita media massa, tak kirala printed media atau electronic media. Agak2nya sasau tak semua orang? Macam zaman dulu2 tu kan. Nak dengar berita jer, orang ketuk gong dan segala bunyi2an yang berpalu tu, pas tuh semua kumpul ramai2 dengar berita sekali sekala. Eh..itu berita ke pengumuman ekk? Tapi masa zaman tu..elok jer orang semua idup dengan mendengar berita(gossip) dari ahli2 majlis mesyuarat tingkap kan.
Sebenarnya, aku nak bagitau..aku jarang tengok berita dan dengar berita. Sekali sekala jer aku baca berita hehehehhe. Salah ker kalau tak carik berita nie?

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink