Sunday, January 30, 2011

Makan di Melaka : Windmill Restaurant


Mari kita explore lagi tempat2 makan yang best (ikut selera aku anak beranak yer) di Melaka. So far hubby agak cerewet sikit pasal makan. So, kalau dia pun recommend...mmg ok la. Hari nie kita jalan2 cari makan2 western kat restoran nie. The Windmill Station. Usually kami suka pergi ke branch Melaka Raya. Selain dari Melaka Raya, ada satu lagi branch di Bukit Beruang..dekat2 dengan MMU and di Seremban 2, N. Sembilan. Nak tengok lagi menu yang best2, click la link kat nama dia tu yer. Gambar Restoran nie pun aku cilok kat web tu..heheheh. Alaa..tolong pomot..apa salahnya kan...






Ini pulak gambar aku sendiri yang aku snap2 masa mkn2.




Hubby suka makan double lamb chop. Perghh...soo moist and sedap lamb dia. Memang sangat berpatutan la harga makanan kat situ. Ada air buah gelas giant. Slalunya we all amik satu gelas, share 2 orang... Aku pula...mcm biasa laa...nasi goreng. Ha...jgn ingat western takder nasi goreng. Ini special tau. Nasi coreng cili padi. Perghh...marvellous.. Darlina...ko harus try makan ini nasi goreng. Tak mcm nasi goreng cili padi kedai tomyam tu, dia main campak cili padi hiris... Ini fried rice...dia punyer rempah cili and bawang semua tu...mcm ditumbuk la...blended well and rasa menyengat and sedap. Ada banyak sayur dan isi ayam la..daging la. Accomponied plak dgn fried chicken, tapi biasanya aku soh dia tukar ke benda lain..mcm grilled chicken ke, atau sirloin steak ke.. ha... baru ada kick.





Ini laa nasi goreng cili api tu.


Adam pula, memang tak suka sangat daging2 ni...ayam jer yg dia ok. So, kalau dtg sini dia lantak spaghetti... and fruit salad la biasanya. H,,, asyik kat Kuantan jer lately nie. Rindu pula nak makan kat sini lagi... yummy....




2 thoughts..:

baya said...

oh teringat nasi goreng cili padi kat matrik dulu haihhhhh meleleh ayaq lioq haihh

Aziela said...

kat mana2 cari pun x der yang sama kan....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink