Selasa, 18 Januari 2011

Coloring Contest - Panasonic Eco Friendly Malacca


Ehmm..ehmmm.... takder idea laa nak citer apa tgh hari nie. Asyik citer pasal emosi dan tekanan jer...tak best gak kan... Tapi..blog aku...ikut aku la patutnya kan...tapi org lain pun baca...mcm mana tu...hehehe

Citer sket pasal gambar kat atas nie....

27th June 2010 :
Hohoho..lama nyer...half year kan. Masa nie kilang hubby ada joint venture dgn adik beradik kilang lain di Melaka tu. Diorang buat mcm Hari Hijau la gitu kira2nya.... Location masa tu kat Hutan Rekreasi Ayer Keroh...yang kat Kg. Buku tu. So, antara acara yang ada ialah pertandingan mewarna utk anak2 kakitangan. Semangatlah hubby registerkan nama anak dia and anak sedara dia nie. Aku gelak2 jer...sebab so far yang aku tau, Adam sgt tak ada talent mewarna (ikut baka akuler tu )... dia tak ada seni sikit dlm bab melukis atau design2 nie. Tapi kita just join for fun. Siap bwk meja kecik lagi tu ha....
Kids nie pun mmg dah semangat la. Cousin Adam nie, nama dia Firdaus. Firdaus nie sampai tak nyenyak tidur malam la kiranya disebabkan bersemangat. Diorang nie first time join contest sebenarnya..tu yang excited tu. Kelakar sungguh.

Masa contest berjalan...aku gatal sungguh tgn sbb tolong conteng2 skali paper Adam sebab dia dekat dengan aku. Aku takut x sempat siap. Itupun sebab bila tgk mak bapak org lain siap sampai meniarap tolong mewarna lukisan anak diorang. Aku conteng2 sikit jer la..aku kan x pandai.
Si Firdaus nie plak..dok dekat laki aku..so laki aku la yg tolong menconteng. Sekali bila siap... walaaa..Firdaus dapat no. 1. Giler seronok dia. Paling mengamuk..dah tentu Adam. Sampai minggu depannya tu dia blame aku. Mama kaler x cantik...x kreatif..bla..bla..bla...aku gelak jer la... hehehehehhe. Tapi rupa2nya ada penilaian lain kat kilang... Japan punya management kat kilang laki aku lebih berkenan dgn Si Adam punya. Dah dia pulak yg dapat no. 1. Ha.... baruuu dia senyap lepas tu.
Kesimpulan dari kejadian nie, aku explain kat kanak2 nie : Setiap orang ada pandangan dan citarasa yang berbeza. Sangat mustahil untuk kita memenuhi kehendak setiap manusia. At the end, kita hanya perlu jadi diri sendiri dan berbakti semampu mungkin.

2 thoughts..:

DaddyDian berkata...

wah! tahniah adam n firdaous..
tak aci la mama n papa adam tlg.. haha! apa yg penting? bukan KERJASAMA! yg penting budak2 seronok!!

Aziela berkata...

Ha...betul tu daddy...setuju sangat. Anyway, tq sebab sudi singgah yer daddy.... Tak sangka daddy baca entry...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink