Jumaat, 28 Januari 2011

Hari Ini Hari Jumaat

Hari nie hari Jumaat. Lunch hour panjanggg...ada 2 jam. Selalunya perempuan kalau lunch hour Jumaat nie buat apa ekk kalau yg bekerja tu? Tidur, BW, makan sambil gosip, menjahit, menyulam atau shoppingg.. hehehhe. Dedulu masa opis di tgh bandaraya tu, selalula we all gie merayap gak... Tp sejak2 opis aku di puncak bukit nie dan jauh dari arus kemodenan (ecehhh... ), jarang laa we all shopping. Mengenangkan nak marathon pergi amik kereta nun di puncak gunung sebelah di bwh teriknya mentari..aduuhhh...lebih selesa duduk dan berehat di opis jer rasanya. Alaa....hari nie tak boleh rehat la. Semalam baru sampai stok pokok2 bunga yang baru utk opis..bagi menggantikan pokok2 yang dah tinggal tunggul. Haip...bukan x siram yer...tapi pokok2 tu tak cukup cahaya matahari. Kesian kan. Apa nak buat..opis di tgh2 bangunan yang kelilingnya takder tingkap. Takder kuasa la plak nak ngangkat pasu2 tu tetiap hari kan. Kang kalau pakai yg plastik..x cukup oksigen plak dalam opis nie. Aduhhh...beratnyer nak angkat pasu2 tu. Agak2, kalau soh orang2 lelaki yang gagah perkasa nie tolong, diorang layan x ekk..?

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink