Jumaat, 7 Januari 2011

Food and Journey to Kuantan - Day 2 and 3

Dah alang-alang ada time sikit nie...meh laa kita sambung cerita pasal trip ke Kuantan untuk interview hubby.

2nd day nie, pagi2 lagi dah keluar... pergi tempat intvw. breakfast pun cari yang dekat2 situ jer sebab takut lewat tiba. Hubby masuk interview pukul 10 pagi. Lambattt sangat habisnya. Pukul 3 petang baru dia sudah.... Siap la dibawa pergi melawat kilang bagai. Dh final stage intvw...so itu tanda-tanda diterima laa agaknya kan.

Sementara menunggu tu...hujan bukan main lebat lagi. We all anak beranak duduk dalam kereta jer. Habislah aku belasah baca paper, novel.. majalah segala bagai. Si Adam..disebabkan tak nak dia menghabiskan batteri henponku..aku soh dia buat maths dalam activity book. Memang sengaja bawak. Dia cukup meluat kalau aku soh dia buat revision...heheheh. Tp..budak tu tetaplah budak. Dia sangat bosan. Baru buat 3-4 pages, dah mula laa terkuap2. Dah nampak cenggitu, paksa jer laa dia tido.

Lepas habis intvw tu, pergi minum2 and makan2 kat Taman Gelora sambil bercerita di tepi laut. Nyaman sungguh suasana masa tu.

That nite, selepas berehat di hotel, we all keluar cari makan lagi. Pergi dekat2 jer. Di Jalan Beserah tu ada satu Sea Food Restaurant Pak Su. So, sila layan gambar jerlah yer.



Ketam Goreng Kam Cheong

Siakap Cili Asam


PakSu Special Seafood Noodle



Ini.. Oyster Sashimi. Fresh sungguh...



Sebelum check-out the next morningnya... inilah aktiviti 'berbuaya' di dalam kolam...

We all bertolak pulang selepas check-out. Itu pun singgah merata-rata sebab konon2 nak carik udang fresh yang besarrr untuk ole2. Tak ada rezeki pula. Nelayan semua dah balik kampung...nak sambut Raya Haji daa.... heheheh
Nntlah..ada rezeki bila2, nak juga bawak balik. Dah beli tong letak ais+ikan dah nie...heheheh.



8 thoughts..:

DD berkata...

sepul nak keje kat kuantan ke?

Aziela berkata...

Yer...dah keje dah pun..dah dekat sebulan..hehhehehe

DD berkata...

uik... asyik travel la lagi ko

Aziela berkata...

Begitulah nampaknya... This time ada giliran sikit la..sbb nak kena balik jenguk rumah kat melaka tu juga...

Askrie Hishamuddin berkata...

wahh, sedapnya tengok makanan-makanan tu. terliur rasanya.. hehe

minat AJL? click untuk baca http://himynameisasri.blogspot.com/2011/01/ajl25-review-stacy-kebetulan-atau.html

Cik Eka berkata...

uishh sedapnyer kak..meleleh air liur nie..hehehe

Aziela berkata...

Askrie & Cik Eka : Heheheh...memang sedap adik2 sekalian...sbb kedai yang masak... ni..akak nak kena blajar kat Cik Mat Gebu lah....

Tq singgah yer...

Pearl Kaz berkata...

sedapnyeee.. huhu

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink