Rabu, 19 Januari 2011

Cuti Thaipusam

Waaa...seronoknya.... esok dah Public Holiday. Thaipusam!! Lega rasanya bila Thaipusam ni being declared as PH a few years back from government. Thank u gomen...hehehhe. Yer la...kalau before this a few states jer holdiay, tapi sebenarnya effect states lain kan. Paling obvious, Bt Cave...ramai org yg stay di Gombak, Selayang semua nyer keje di KL. So, ada juga gangguan trafik dan nak juga celebrate kan. Lg pun, ini salah satu tarikan pelancongan di Malaysia apa. Eh..dah dapat pun holidaynya, apa lagi nak kisah kan...heheheh.

So, pantang ada cuti kan. Seronok gak PH Khamis nie..Jumaat aku terus apply leave.. dapat cuti sekali harung 4 days. Tapi disebabkan Adam kena sekolah Jumaat nie, terpaksalah tunggu dia habis skolah baru gerak ke Kuantan kot.

Mlm nie abis keje, terus ke Sepang. Nak visit adik aku baru dapat baby. Heheh..nnt ada time next week aku post gambar baby yer. Kalau terlarat lagi... boleh straight balik ke Melaka tonite...alone. Sbb dh booking dgn w/shop esok pepagi nak hantar keter servis. Esok ptg atau malam, aku balik ke PD. Jumaat tu Adam abis jer skolah, terus drive ke Kuantan.

Ini perancangan saja. Sbb tetiba hubby call plak tadi. Dia kata apa kata balik Kuantan terus esok pagi? Servis keter kat Kuantan jer. Aku ok, tapi sekolah anak aku cemana ek? Tuisyen dia lagi esok malam. Kalau nak pegi gak...Tuisyen tu kena laa aku jumpa cikgu dia sok pagi..minta homework and bagi surat kat sekolah, dia kena ponteng Friday nie. Adam kenalaa buat extra school work kat Kuantan nnt. Tapi sama ke apa yg aku ajar dgn cikgu sekolah ajar? Ermm..mcm mana tu? Pening dah nie. Hubby soh balik...kena balik la kan..tapi skolah anak macam mana? Aiyooo cik abang... apa macam laa...

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink