Ahad, 22 Disember 2013

Makanan Pasar Malam pun Ok...

Assalamualaikum.....

Hari Sabtu malam, ada pasar malam di Alor Gajah. Kadang2 tak sempat nak masak. Badan pun letih...kerja rumah pun tak siap lagi. Maka shortcut ke pasar malam jer. Semua orang beli 2-3 dishes yang di ingini. Bawa balik rumah, makan di balkoni malam2 dalam udara sejuk nyaman.

Roto john, kuay tiaw goreng, nasi goreng, nescafe panas...

Adam tengah menghayati kuay tiaw goreng. 

A good family moment. Tak ada gangguan dari siaran tv sebab makan kat luar. Boleh sembang2, santai2.... Seronok kan...



.

10 thoughts..:

Daddy Ziyyad berkata...

Bagi saya, kebanyakkan makanan di pasar malam/warung..jauh lebih sedap dari makan makanan hotel ..hihihi...

Mmg a good moment...takde TV...plus jgn ada gejet! hahaha..

NzA berkata...

2lh, trkdg bila msg2 mengadap hp n tv keadaan jadi sepi......

aby berkata...

Salam ziela,
Makanan pasar mlm pun seeap juga selain dr kita mmbantu melariskan jualan dia.
Sekarang aby kt Hua Hin, 250km dr Bangkok. Jd Bikers Kental gitu

t.a.t.a berkata...

Kak, kat mana eh ada jual roto john tu? Eh jap, opo ko bondo eh roto tu eh? Den tak pornah dongar pun hah.

:wink

Rai Ourkizuna berkata...

sesekali makan makanan pasar malam pun ok juga.. tapi kat tempat saya makanan yg dijual kat pasar malam semakin mengecewakan.. portion kecil tak berbaloi dengan harga mahal.. rasa pun boleh boleh saja.. kalau mmg takde idea nak makan apa dan malas masak.. sesekali kami layankan jugak makanan pasar malam.. hehehe..

Aziela berkata...

@Daddy Ziyyad Perfect moment. Takder tv dan gejet. Berjaya, yeay. Oh...hotel food pun cuba nak hidangkan street food yang selalunya tak menjadi.

Aziela berkata...

@NzA Tak best bila macam tu kan kak

Aziela berkata...

@aby Kang Aby, jauh2 pun sempat tinggalkan komen kat sini. Saya terharu. Terima kasih.

Aziela berkata...

@t.a.t.aHah...dah tau dah...one fine day mesti kena hentam dengan budak nie pasal my typo....hahahahahha. Pandai2 kau lah dikkk. Hahahahaha

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Memang kan Rai. Ada jenis2 pasar malam yang tak memberangsangkan. Kat PD dan Melaka pun macam tu juga

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink