Isnin, 2 Disember 2013

Nasi Goreng Sardin

Assalamualaikum.....

Minggu nie masih sibuk lagi. Hari ni hari ke-13 Ba pergi. Mommy nampaknya semakin ok. Alhamdulillah. Tapi minggu lepas hubby masih bercuti untuk temankan Mommy. Hari nie lah hari pertama kami semua tiada di sisi Mommy. Hanya Firdaus saja yang ada temankan neneknya. Adam tak dapat bantu sebab tuisyen dia di PD penuh setiap hari.

Dalam pada kejarkan itu ini, kadang2 nak keluar awal pagi pun rasa tak larat. Macam2 yang nak dibereskan di rumah. Once dah keluar, memang malam lah jawabnya baru pulang. Biasanya habiskan masa di rumah Mommy jer. So, bila nak ke pasar pun tak sempat, Tesco pun tak nampak tiang, maka apa jer yang di rumah tu lah di olah.

Nasi goreng sardin nie, first time kita buat. Itupun nampak kat blog salah seorang sahabat. So, kita cuba. Hubby kerut2 dahi sebab dia tak pernah makan. Tapi, bila dah lapar, dan badan perlu tenaga untuk membersihkan rumah, maka yang pelik terus jadi sedap.




Oh, yang ini, kita guna cili padi, campur dengan cili merah besar tu. Sayur pun tertimbun sebab sikit sangat. Jadilah. Alhamdulillah, semoga diberkati rezeki ini.



Psst : Jammed teruk la highway dari PD pagi nie. KL pun traffic jam teruk juga. Ada yang terperangkap macam kita?
.

26 thoughts..:

Daddy Ziyyad berkata...

Al Fatihah buat Ba..
Maaf, saya baru tahu pemergiannya..Minggu lepassaya busy,blogging on off..blogwalking on off..Bila saya check, awak ada tulis entry tentang pemergiannya..

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

kecur sungguh bila akak baca perkataan sardin tu.. sebab rakyat dalam umah tak makan sardin. Yang peliknya sandwich sardin makan plak, huhu

aizamia3 berkata...

Saya yang baca pun terasa kepenatannya kak..
Moga MIL akak sihat selalu hendakNYA dan moga akak dan keluarga pun begitu juga.

Rozita berkata...

kak.. faberet saya tu.. nasi goreng sardin..

kak..lama tak singgah sini.. maaf terlepas update... Ba pergi?

NzA berkata...

Nmpk sedap je nasi goreng tu. Terliur pulak tgk. Moga mummy n aziela skluarga tabah. Akak byk trlepas baca n3 sejak xsihat 2 minggu lepas...

Rai Ourkizuna berkata...

kalau time perut lapar dan penat.. makan apa pun jadi sedap.. melainkan kalau mmg tak sedap tahap 10.. hahaha..

alhamdulillah saya antara yg tak terperangkap..

IndaMarya berkata...

tk prnah buat nasi goreng sardin.kena cuba.sebab nmpak mcm sedap jer...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM berkata...

Wahhh sedapnya :)

lieyalatif berkata...

sedapnye kak....lagi2 makan ngan ayam goreng ke tak pun telo mate kan....lieya penah mkn gak kawan buat...mmg sedap....lagi2 kawan ade letak cili api...mmg berdesing mkn hahaahahahaah

:: Mrs.Eady :: berkata...

biase mmg kalo xde idea kami belasah je nasi goreng sardin kat umh :)

btw..takziah sekali lagi kak..
akak pun kene jaga diri kesihatan ye kak..

harnidahussin berkata...

innalillah...
baru jer tahu about your ba..takziah..
insyaallah..perancangan Allah itu sangat sempurna dan teliti..
mudahan ada hikmah dan diberi dgn sesuatu yg lebih baik..

Queenie berkata...

salam Ziela...
salam takziah atas pemergian Ba, moga tenang di sisi Allah awj...(salam akak pada prev entri tak masuk nampaknya)..

akak belum pernah makan nasi goreng sardin ni, nasi goreng cencalok tu pernah lah...betul tu Ziela, bila perut perlu diisi, semua pun boleh lulus kat tekak kita...apalagi kalau yg dihidang kena ngan selera...kan?

t.a.t.a berkata...

cara-cara membuatnya adalah seperti berikut:

Aziela berkata...

@Daddy Ziyyad Thank you Doc. Apa2 pun, banyak yang kita sama2 belajar kan. Alhamdulillah, dia pergi dalam damai.

Aziela berkata...

@Seri Kandi Tanah Jauhar La..ye ker..hehehehhe. Masak untuk akak sorang jer lah kak. Nanti diorang cuit sikit2, mana tahu lama2 dah berkenan

Aziela berkata...

@aizamia3 Amiin. Terima kasih Ina.

Aziela berkata...

@NzA Terima kasih kak. Takper kak... semuanya dah selamat. Alhamdulillah.

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Betuulll...hehehehehe

Aziela berkata...

@IndaMarya Sedap la kak IM. Cuma saya kekurangan sayur. Kalau tambah kangkung ke, mesti sedap.

Aziela berkata...

@NURSHAKIRA ABDUL HALIM Sedap...hehehehe

Aziela berkata...

@lieyalatif Good idea la Lieya. next time, akak buat ayam goreng...mesti marbeles kan.

Aziela berkata...

@:: Mrs.Eady :: Akak jarang buat...la nie dah boleh repeat kot.

Izwa, terima kasih sangat2. Izwa sangat caring.

Aziela berkata...

@harnidahussin Terima kasih Harnidah. Amiin. Yang penting, kita redha dan ikhlas dengan ketentuan ini kan.

Aziela berkata...

@Queenie Kak Q...!!!!! Sob..sob... tengkiu singgah. Iyerlah kak, tak masuk agaknya.

Aziela berkata...

@t.a.t.a Alahai, nasi goreng jer dik. Nanti letak resipi ada yang kata poyo lak...hehehehehe. Awak lagi terer masak kan.

t.a.t.a berkata...

hahahaha. kak saya memang terror masak. akak jangan tak tahu.

masak air je la kak yang saya pandai. huhu.

camne nak kawen ni? x reti masak.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink