Kita dengan hubby walaupun jauh, tapi kami sering berbual. Berbual sampai detail, makan apa lunch, minum air apa dan sebagainya. Kadang2 hubby keluar dengan kawan2nya dan makan di kedai pilihan mereka. Kadang2 bila tak sempat keluar, hubby makan di kantin kilang jer. Ish, lauk2nya memang sedap2 la kan.
Gulai ikan pari
Pajeri nenas
Pucuk manis dan labu masak lemak
Tak pasti pula. Macam ayam masak merah jer
Ikan goreng berlada
Telur masin, ikan goreng, kentang dan akcang tanah bercili, ikan masin goreng bercili.
Sambal belacan
Singgang ikan tongkol
Biasanya kantin di kilang2 memang menunya sedap2. Kilang tak ada kroni. Kalau tak sedap, tak bersih, kontrak dihentikan. Tapi selepas 2 tahun, kenaaaa tukar orang lain. Tapi kadang2 kantin di pejabat2 kerajaan, di sekolah2, dok laaa orang yang sama berpuluh tahun. Menu yang sama, kualiti makanan yang menyedihkan dan kebersihan yang ala kadar. Aduhaiiii.....
.
21 thoughts..
bab kroni tu yg masalah besar....T__T
bestnya masakan dia.. kilang saya dulu alakadar je masakannya..kadang saya boring, bawak bekal.. tapi skang ni opis da takde kafe.. layankan ajelah masakan kedai makan atau bawak bekal sendiri..
tempat keje sy takde kantin...hhee... co kecik je... sedap je nampak lauk...
Labu dengan pucukmanis tu memang sedap. Masalah kroni memang tak leh nak kata apa la kan.
sempat lagi amik gambar lauk pauk tu... heheheh
Memang nampak sedap betul dan baguslah idea tu dua tahun tukar tu.
Dan selalunya, harga makanan di kantin kilang adalah murah!
huhu...kecur air liur tgk sambal belacan tu.mesti power! hihi
sedap-sedapnya lauk kantin tu...
@:: Mrs.Eady :: Menjadikan orang ramai sebagai mangsa
@Rai Ourkizuna Kilang dulu2, orang tak pantau macam sekarang kot
@msredcheesecake Biasanya kilang atau company besar jer yg ada kan
@t.a.t.a Nyampah kenkadang dengan kroni ni
@KakNi Sihat Cantik Hubby saya memang support saya jadi blogger...hehehehehe
@Pizli Mat Wazip Sepatutnya memang macam tu
@Daddy Ziyyad True, sebab itu salah satu benefit kepada pekerja. Operator kilang tak perlu bayar sewa kantin, dan air serta elektrik adalah free. Di tanggung kilang
@Seri Kandi Tanah Jauhar Kannn...saya pun teringin rasanya
@iboo Farahhhh! apa mimpi masuk blog akak? Wahh...tengkiu...tengkiu. Tengah ngidam ke sekarang?
eemm.. kat tempat saya orang yang sama sejak 10 tahun lalu.. tapi terbuka untuk staff dari company swasta pun ada kat bangunan saya ni..
sedap jugak lauk kat kilang...nampak sedap..apa nama kilangnya...dulu pernah keje kilang kekadang lauk nan hadoo...
Hrga mcmne plan? Boleh bgtau die Kira mcmne?
Catat Ulasan