Selasa, 5 Mac 2013

Adam bersama Tok Mat Hassan : MB NS

Assalamualaikum.....


Semasa menghadiri majlis perkahwinan sepupu Ba bulan lepas di Rantau, tak semena2 kami terserempak dengan Menteri Besar Negeri Sembilan, Tok Mat Hassan. Ok, kami waghiihh... panggil Tok Mat jer la. Kita pun apa lagi, ambil kesempatan suruh Adam dan Firdaus bergambar dengan beliau.

"Tok, bulih tak saya nak ambik gambar Tok dongan anak bujang sey tu?"

"Bulih..bulih... Mano deh (mana dia)?. Meh sini ha.." katanya.

Dan hasilnya....




Ha, sangat sempoi MB nie. Dia datang pun lone ranger jer. Takder escort dari sesiapa pun. Sebiji motor chip pun tak der. Apa tah lagi bodyguard. Dah, katanya balik kampung, kan. Habis semua orang tua2 kat situ dia jumpa, dia salam, dia peluk. Tak kiralah kat mana pun diorang, dia selamba jer redah. Dia dah kenal dengan mereka, membesar dengan mereka, takkanlah jawatan MB tu jadi noktah persaudaraan kan...


And, sejak dia memerintah NS, setiap new year, setiap raya, setiap sambutan Maulidur Rasul, pasti kita akan dapat sms dari beliau. Actually dari sistem lah kan, tapi tak semua org dapat. Hatta orang kuat majlis pun x terima. Entah siapalahhh yang masukkan nombor kita dalam sistem tu. Tapi kita syak itu mesti kerja abang angkat kita, En Jaiya Abu tu.


Kita gembira NS ditadbir oleh beliau. Terima kasih, Tok Mat.



.

18 thoughts..:

zouldahan berkata...

Saya suka pemimpin camni.
Kurang protokol.
Mesra rakyat.

Harap2 memang begitu sifatnya.
Bukan sebab pilihanraya dah dekat.

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

handsome Tok Mat.. hehhe

:: Mrs.Eady :: berkata...

manis nyer muka..ehhh :D

aby berkata...

Viable candidate tuh ....

Cho Zila berkata...

akakpun suka dia.. nampak sangat santai... dan nampak gak pembangunan NS sejak akhir2ni.. moga dia terus dengan sifat rendah dirinye....

TiranaAduka berkata...

salam sis aziela..
Perghhhhhhhhhhhhh......!!!!! jelous you dapat bergambar dengan beliau..
hehehehhehe by the way nice photo...

p/s terima kasih sis aziela sudi singgah di pagi ini...
hari ni hero TA nak kluar dari SALAM...doakan semoga tiada apa-apa yang menghalang ...amin

Wak Gelas™ berkata...

pru 13 pown dh nak sampai tuu..,ehHHee

Kakzakie berkata...

Kenalah peluk-peluk org kampung dah nak PRU nie...

Aziela berkata...

@zouldahan Selama yang kami kenal, beliau memang begitu, Doc. Sangat berbeza dengan yang terdahulu.

Aziela berkata...

@Seri Kandi Tanah Jauhar Sebab dia baik...hihihihi

Aziela berkata...

@:: Mrs.Eady :: Ha, baby baru tu dengarrr jer tu...hihihi

Aziela berkata...

@aby Ihihihihihihi... kottt kan?

Aziela berkata...

@Cho Zila Ha, berbeza dengan yg dulu kan kak.. ( statement berani mati, habislah..!)

Aziela berkata...

@TiranaAduka Alahai...tak sengaja, TA. Syukurlah dah ok hero TA. TA pun jaga kesihatan yer.

Aziela berkata...

@Wak Gelas™ Itupun yer juga agaknya Wak...hehehehhe

Aziela berkata...

@Kakzakie Orang yg dia peluk2 tu memang dia kenal dari kecik. Tapi, haruslah ada agenda juga kan kak..

TiranaAduka berkata...

adoi sis..tak dpt nak elak saya dmam pulak ni.

Aziela berkata...

TiranaAduka : Cepat2 makan ubat yer....

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink