Khamis, 14 Mac 2013

Keterangan WW : Menyeberang Sungai Tanpa Basah

Assalamualaikum.....

Semalam dah tengok cik adik yang sweet jer tarik2 tali menyeberang sungai kan? Menarik kan?

Ok, kejadian tu adalah di Kelantan. Kita dengan hubby kan ke rajin ke Kelantan sejak2 ada di Kuantan nie. And lokasi kejadian tu adalah di daerah Rantau Panjang - Pengkalan Kubor. Baru jer sebulan yang lepas gambar tu.

 Mula2 cik adik tu tak perasan. Tapi after a while, dia notice ada kereta parking kat tebing sungai tu. Dia terus pandang kita dan senyum. Kita senyum, kita lambai semula pada dia. Ucap thank you dari jauh.



 Sebenarnya, bukan dia sahaja. Ada banyak lagi rumah lain yang macam tu, cuma kita tak nampak mereka menyeberang sungai. Bila cik adik nie menyeberang, hubby cepat2 berhentikan kereta. Dia suruh kita snap. Nanti boleh masuk dalam blog katanya. Ha, bestkan hubby kita. Supporting sungguh.



Sawah padi yang luas terbentang


Tapi, kejadian nie berlaku mungkin dalam masa musim hujan jer kot. Actually rumah mereka di tengah sawah padi. So, kalau hujan, ada air bertakung, sampai membentuk seperti sungai. Kalau musim kemarau, mungkin kering kot. Sebab ada rumah2 lain yang memang ada sungai, mereka ada jambatan merentasinya.

Tapi sungguhla. Kreatif kan?




.





20 thoughts..:

♥ Wina ♥ berkata...

kreatif!

:: Mrs.Eady :: berkata...

wahhhh kagum ni!

Cho Zila berkata...

memang gituler kelebihan akal diberikan oleh Alllah digunaka sepenuhnya... tapi cantikler gambar....

Deqla manjew berkata...

tenangnya... cantik pemandangan...suka la deqla suasana camni...

RamRamCute berkata...

lain dari yang lain....

Daddy Ziyyad berkata...

Kreatif!

Dan bagos, suami awak menyokong hobi isterinya, seorang blogger! hahaha

Mrs Velentine berkata...

berani dia kan...tapi dah takde kemudahan lain kena juga lah

Intan Akma berkata...

ish...macam dalam ajer..

Azham Vsvc berkata...

hehe...kreatif kan? Kita kat bandar tak da pengalaman macam mrk di kampung :(

ummiross berkata...

Waa kreatif tu, view pun cantik nampak tenang.

Aziela berkata...

Wina : Kann...

Aziela berkata...

Mrs Eady : Akak pun kagum tau...campur pelik. Hehehehe

Aziela berkata...

Cho Zila : Pemandangan tu yang cantik kak..hahahaha

Aziela berkata...

Deqla Manjew : Ajak cik abang Deqla gi holiday... adiah besday..hihihi

Aziela berkata...

RamRamCute : Kalau kita? Melopong jer lah kan wak.. hihihi

Aziela berkata...

Daddy Ziyyad : Kreatif. Tapi, kalau Doc ada di situ, err mesti geleng2 kepala. Owh..hubby saya mesti kembang double baca komen Doc nie.

Aziela berkata...

MV : Kalau di Sabah lagi macam2 kreativiti kan MV.

Aziela berkata...

Intan Akma : Macam lah...

Aziela berkata...

Azham : Ada pros and cons. Bersyukur dikk...

Aziela berkata...

ummiross : View tu memang mendamaikan, kak.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink