Sabtu, 23 April 2011

Cuti-cuti Cinta

Assalamualaikum semua.....
Apa khabar minggu nie? Waa...dah ada plan ke? Hehhehehe. Actually, bebaru nie adalah kita menonton Cuti-Cuti Cinta di pawagam Astro. Mcm biasalah kita nie kan suka2 jer nak komen2 pasal movie walaupun bukan orang seni.

Hasil garapan Ahmad Idham. Okla...ringan. Sesuai untuk bersantai. Kdg2 ada jenis filem yang kita nak tonton untuk bersantai dan hiburan ringan, tapi disebabkan kejelikkan, maka kita jadi tertekan. Ha..saper pernah rasa mcm tu? Angkat sikuu...

Uisshh...kita dah merepek pulak.
Nora Danish ok-ok jer dalam nie. Tak nampak gedik sgt seperti mana watak tu nak. Manja yess...gedik no. Ciri2 sbg bos dlm syarikat bapa dia pun..no no no...

Farid Kamil memang ok. Terasa hidup sikit cerita nie dengan kehadiran Farid Kamil. Especially part kat atas bot di tengah laut sambil disirami 'hujan' sampaila terdampar di pulau, sampaila di rescue. Mungkin emosi 'cinta' Farid Kamil pada Nora Danish boleh diusahakan lagi. Dalam nie nampak mcm disurface jer. Nampak la dia suka, tapi cinta mendalam tu kurengg sikit. Nora Danish plak yang lebih berhasil mengekspresikan cinta tu. Memang Ahmad Idham berjaya menghasilkan filem cinta tanpa ungkapan I luv U dan yg sewaktu dengannya. Tapi cabarannya ialah mengungkapkannya melalui body language.

Cat Farish kenapa agak kurang natural dalam filem nie, ek? Kita selalu menantikan lakonan Cat Farish sbb usually dia sangat natural, spontan dan memancing tawa. Tapi dalam filem nie seolah2 dia terlalu terikat dengan skrip. Even memek muka pun nampak seperti dipaksa. Sayangnya...

The Fabolous Cat yang lain tu, so and so la. Tak apala...masing2 pun baru nak mencuba.

Azizah Mahzan dengan Zaibo mcm biasa begitu komited dan mendalami watak masing2. Serasi juga gandingan pasangan nie yer.

Apa2 pun, walaupun dialog x banyak, tapi Kaza tetap mantep. Kita memang suka la lakonan dia walaupun dia x hensem hahahahah

Overall, 3.5 bintang out of 5 kita bagi. Kedekut kita kan...? Menariknya hubby kita yang agak negatif dengan mutu filem komedi romantik nie, ketawa berdekah2 waktu babak terdampar di pulau. Bukan senang nak buat dia terpikat.  Tu yg ada extra .5 markah tu.

Boleh tonton. Sokonglah industri perfileman tempatan.

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink