Khamis, 21 April 2011

Pengalaman Dating Yang Paling Memalukan

Actually rasa mcm nak join contest pulak..heheheh. Ni, blog baru Cikgu Cinta taw. Sila klik sini untuk join. Nak join kena buat nie :

1. Banner : Done


2. Follow : Done

3. Tag 3 org. Alamak. Harap2 mereka nie semua sudilah yer.
a. naTamier
b. Akak Nora
c. Mama Zakuan
ok. Siap

4. Karangan. Here it goes.

Tahun 1996 atau 1997. Tak ingat. Kita adalah seorang student masa tu and si dia pula adalah seorang Jurutera Marin yang bekerja di atas kapal dan sering belayar ke pelosok dunia. Port Dickson (hometown) ialah salah satu pelabuhan yang sering disinggahi oleh kapal beliau. Setelah sekian lama beramah mesra melalui surat dan telefon, maka kami pun berjumpalah. Mak kita hantar kita ke bus station di pekan. Pakai ala2 feminin. Kebetulan ada kasut yang ada tumit jer masa tu, tapi rendah la tumitnya. Jadi kita pakai. Bila jumpa, kami naik bas dan menuju ke Telok Kemang utk melawat kwsn pelancongan. Sepanjang perjalanan dengan gahnya kita menjadi tourist guide. Sampai ke destinasi, kami pun turunlah tangga bas bersama2 dengan org lain. Elok nak jejak ke tanah, boleh pulak kita terpelecok. Si dia sempat tangkap kita sebelum menjunam ke tanah. Punyala malu. Tapi kita cover malu dgn lagak selamba. Bila lintas jalan raya untuk ke pantai, kita rasa lain macam. Tetiba si dia tegur : Eh, kasut u punya tumit patah sebelah la.. Adooiii makkkk..malunyaaaaa...Dah tak boleh cover lagi. Sampai balik kita kejap2 dok tutup muka. Itulah pengalamannya.


Ok done.

P/S : Dd, hang ingat tak pasai nie...?

9 thoughts..:

Oopss..Cikgu Cinta berkata...

thanks join kak :) all the best..hehe berkiter2 lg aawwww............

Aziela berkata...

Cikgu Cinta: Yer laa..ala2 bahasa am gitu..hahahahah

Suhami Ahmad berkata...

Wah, mak siap hanto ke stesen laie.....xpolah malupun kak, last2 jadi suami dah...hihi

Nora Shahaira berkata...

wahahha....hik hik..malu aaaa nak citer ni..

apapun tq..ingat juga akak kat nora ya...

Aziela berkata...

Suhami : Mak sporting...hehehehhe. Janji jujur dan berhemah. Suami..? errr...

Aziela berkata...

Nora : heheh..memang segan kan.. anyway, sentiasa ingat kat Nora..

naTamieR berkata...

alahai malunya nak ingat dan cerita balik...hahahah...

Aziela berkata...

naTamieR: alaa..dah lepas pun..hehehehehhe

Oopss..Cikgu Cinta berkata...

assalamualaikum...
pemenang dah diketahui...sila link ke page ini utk mengetahui pemenangnya..terima kasih sebab join contest ini.

http://cikgucinta.blogspot.com/2012/03/keputusan-contest-pengalaman-cinta.html

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink