Jumaat, 22 April 2011

Kenapa bunuh bayi itu?

Assalamualaikum warahmatullah. Salam hari Jumaat semua pembaca blog sekalian. Semoga hari ini Allah berikan rahmat dan kebahagiaan untuk anda semua dan dipermudahkan urusan kita semua. Amiin.

Dalam surat khabar New Straights Times hari ini, muka surat 5, ada laporan berita tentang kematian seorang bayi berusia 20 bulan, lebih kurang setahun lebih. Kanak2 yang sangat comel dan tembam itu di bawa keluar oleh boipren ibunya( seorg warga Thai) dan terus hilang hingga esoknya hospital call ibu kata anaknya dah mati. Polis terus tangkap boipren ibu tu sbb kanak2 tu ada tanda2 dibunuh. Kulitnya lebam seperti dilemaskan.

Ya Allah, mengapalah manusia ni sanggup kan. Dulu kisah buang bayi. Lately nie pula kisah bunuh bayi, bunuh kanak2. Kejamm...

Marilah kita bersama2 membina generasi yang caring....

4 thoughts..:

Natasha Farina Arifin berkata...

this is no otak punya orang tau!
ok care to follow me at http://sharemyloves.blogspot.com/
i poloww u...

Aziela berkata...

Natasha Farina : mmg btol, x der otak kan. TQ singgah yer...

shah-kayrul berkata...

salam kenal....kesiannya kat baby tue..ingat senang ker nak buat anak.....

Aziela berkata...

shah-kayrul : betul tu.. ada orang bertahun2 kawen pun x ada anak kan... sayangnya baby tu. TQ singgah yer

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink