Jumaat, 15 April 2011

Di hutan belantara tu jugaklaa nak matinya...

Tak sabar nak tunggu habis kerja petang nie. Tak tau apa yang akan berlaku. Bukan apa....kereta hubby rosak ari tuh...huhuuuh. Masa tu kita yg drive. Kita bawak balik PD sbb keter kita service kat w/shop Kuantan nu. Bila weekend minggu lepas, mcm biasa laa, meredah jln PD, K.Pilah, Muadzam and Gambang utk ke Kuantan tu. Sekali ngam2 sampai ke jambatan yg sedang dalam pembinaan antara Muadzam dan Chini, maka adala jln lencongan yg kabur berdebu dan penuh dengan lopak lubang, bolehkan enjin mati plak. Adoiiii....tgh2 hutan belantara, ber-2 jer dengan Adam, dah dekat Maghrib la pulaaakkk...

Call hubby, kelam kabut dia gie w/shop, angkut mechanic 2 org ikut sekali. Penuhlah bonet kereta kita yg hubby bwk tu dgn brg2 emergency w/shop. Sbb x tau apa rosaknya, so standby jer dgn segala brg yg ada kemungkinannya. Pukul 9 MLM baru hubby sampai. Maklumlaa..jauh kan. Nasib baik keter tu pun ngam2 jer berenti kat bwh lampu jln. Terang dan kurangla takut sikit.

Inilah enjin kereta hubby yang sedang di analisa oleh pakar2 enjin di import dari Kuantan. Cahaya mcm tu dah kira terang benor dah dalam hutan belantara tu. Tapi tak boleh nak tolong. Timing belt kita putusssss...uwaaaaa..... So, keter kita last week kuar w/shop, keter hubby plak masuk w/shop. Sob..sob... $$$$$. Keter kami nie terperanjat la agaknya. Sejak pindah ke Kuantan nie bnyk sgt ragamnya. Terperanjat kot sebab tetiba kena travel jauh dengan kerap. Tp mengikut kata w/shop owner tu, consider keter we all nie mmg x bnyk masalah. Maklumlaa kan...dah bertahun..tahun..tahun dan tahun tahun lagi guna. Mileage pun tgk dh kesian. Tapi gagah perkasa lagi dia tu.

So, minggu nie terpaksa laa pakai keter adik kita. Hubby kita dok drive keter kita lagi kat Kuantan. Mlm nie kalau sempat, beli tiket bas utk balik Kuantan, tgk keter. Kalau x der tiket...balik esokla gamaknya.
Sangat2 bnyk cabaran dan dugaan.

0 thoughts..:

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink