Isnin, 11 Julai 2011

Dapat Award Beautiful...

Assalamualaikum.....





Waa..Dd kasik award la kat kita..hik..hik..hik... TQ Dd.. I lap u....

Tapi ada assignment. Dah lama tak dapat award dengan assignment ek. Takper...demi mu award..eh...demi mu Dd...kita turutkan jua....

7 perkara tentang kita yang orang belum tahu ekk?

Err... kita rasa kita bgtau semua dah. Kita cubalah yer...

1. Masa kita kecik2 dulu, kita sangat kurus. Kurus giler, sampai kawan2 mak kat tempat kerja cakap kita macam BANGAU. Sebab sangat kurus, tinggi dan leher panjang.

2. Badan start meningkat naik sedikit demi sedikit masa dok asrama Form 1. Maybe sebab kena ikut peraturan. Sehari sampai 6 kali kena makan di dewan makan. Kat rumah, ikut suka tekak jer. Kalau 2 kali ke, 3 kali ke..nenek tak marah...hehehehe.

3. Kita start jadi GEMUK masa Form 4. Sebabnya cuti tunggu result SRP lama sangat kat rumah dan secara rasminya kita adalah Kitchen Manager kat rumah nenek. Walaupun masak pakai dapur kayu, tapi 24jam dikelilingi makanan. Sampaikan masuk Form 4 jer, ada ustaz kita terperanjat sangat sampai dia jerit dari seberang padang sekolah yang besar tu.. "Azila??!!!! Kenapa awak jadi gemukk..??!!". Hehehehhe....bermulalah episod tidak kurus dalam hidup kita.

4. Kita disahkan menghidap PCOS pada tahun 2007. PCOS adalah ketidakstabilan hormon pada seseorang wanita. Ianya juga penyumbang kepada kegemukan kita...huhuhuhu.

5. Oleh kerana PCOS dan tidak mendapat rehat yang secukupnya maka tepat pada birthday kita tahun 2010, kita disahkan menghidap Diabetes Type 2. Ini adalah satu kesedihan maksima dalam kehidupan kita. Sampai sekarang masih belum overcome lagi. Rasa seperti at the end of the world. Lagi sedih sebab kita bukanlah peminat makanan atau minuman yang manis. Tambahan lagi, kita sangat memerlukan 4 liter air kosong untuk diminum setiap hari. Jadi sangat sedih sebab cara hidup kita bukan xtravaganza dengan gula...

6. Kita sangat teringin nak hubby bawak ke tempat dia belajar di Jepun dulu.

7. Kita suka mandi laut, berenang kat laut dan tidur terapung atas air laut...

Ok cukup.

yess...kita plak nak tag orang.

1. Rahmah Ram Ram

2. Atok Apo2 Yolah

3. Aura Jari Nora

4. Cahaya Kewanitaan

5. Gadis Bunga

Aturannya : Ceritakan 7 perkara tentang diri anda yang belum diketahui pembaca blog...heheheh...

4 thoughts..:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

wah...tahniah kak dapat award dan tahniah sebab bagitau 7 perkara ni :)

tq for award :)

Aziela berkata...

Hawa : heheh..kita share2 award nie yer..kita semua blogger beautiful..in our own ways kan..

Rahmah Ram Ram berkata...

tahniah awak!!! alahai nak kena cerita jugak ke? huhuhu....

gadisBunga berkata...

wupsi. kene tag n dapat award. tengkiuuuu... :D

insyaAllah akan kubuat secepat mungkin. :D

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink