Selasa, 17 Januari 2012

Di Dera Suami

Assalamualaikum.....

Huhuhuhu...kita yang kena dera...huhuhuhu....

Zalim kan hubby kita....huhuhu....

Kita borak2 dengan Adam dalam kereta waktu balik dari kerja minggu lepas. Masa tu kan kita seronok sangat2 sbb hubby dan Adam jemput kita balik dari kerja...

Dalam borak2, ceritalah pasal Lady Ayu dengan Kamalia, kata mereka ajar bahasa Jepun dalam blog diorang nie. Tak banyak, tapi taulah jugak sikit2. Cakap dengan Adam, papa Adam nie, bukannya nak ajar. Ajarlah Adam sikit2, nanti dah besar pandai...

Hubby terus kata...ha, mesti ingat ni, ingat tu. Seriuslah, ajar mcm cikgu ajar dalam kelas, masa memandu. Mana lah nak ingat. Mcm mana nak tulis. Dahlah kita nie jenis yang tak boleh membaca atau menulis dalam kenderaan bergerak. Pening. Malam pulak tu. Kepala dah sakit, badan dah letih. Sampai tertidur2 dibuatnya.
Siap dia paksa belajar grammar. Gohan taberu, nomu, entah mcm mana entah. Kalau sambung dengan apa, jadik nomu, kalau cakap mcm mana, jadik lain. Serius x ingat.

Lepas2 tu, x der lagilah nak ajarnya... Adoila...nak kena belajar dari lagu pulak....

Namedaga, afureru kanashii, kisetsuwa. Darekani, dakareta, umeii wo miruu...

Ha.... sampai nak muntah2 belajar sekali harung non stop. Tak juga ingat.... huhuhuhu

So, Ayu dengan Lia, tolonglah ajar kami sikit2 yer... Dah tau dah, samuii, yuki, fuyu, sensei, auomori ...hehehehhehehe


Arigato gozaimas sensei...

OP/S : Teruk betol kita nie kan. Hubby x ajar, kita komplen, dia dah ajar pun komplen gak.. Ishhh, x bersyukur langsung.. Astaghfirullah....

7 thoughts..:

NzA berkata...

wah gighnya belajar bahasa jepun....

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

hehe..gurauan berkasih namanya tu

dyabunga berkata...

dya pun nak blaja bahasa jepun..huhu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

hahahahaha
but akak dulu pun ayu tataw since duduk sini kena belajaq ...masa kat mesia dia mana pernah ckp nihongo pun ngan ayu...just ngan bos nihonijin jer....

Suhami Ahmad berkata...

wah, atok tahu satu perkataan yo...
"doraemon"

nabila faryzza berkata...

wahhh, seronoknya. tp kalau bahasa korea, mesti lg seronok kan? hehe :)

Aziela berkata...

NzA : Seronok juga kak...

Hawa : Kasih-kasihan..huhuhuhu

dyabunga : belajarlah...akak jeles tengok org yg pandai tu...hehehehhe

Lady Ayu : Agaknya, akak nak kena dok Jepun dgn dia gak baru dia nak ajar kan...

Suhami : Wahhh...pandainyerrrr....

nabila faryzza : Ha, mesti peminat K-pop nie kan...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink