Selasa, 10 Januari 2012

Shopping di Stesyen Minyak

Assalamualaikum.....

Waaa...hari nie kita dah rasa fresh sikit... Mlm tadi dah dapatkan tidur yang berkualiti. Lelapp jer mata, terus hanyuttt sampailah azan Subuh pagi tadi.

Tapi tak laa balik rumah terus tidur sebab adan dah terlalu penat. Nak tidur pun susah. Siap masak dulu semua sebab tak sempat nak singgah mana2. Kalau ikutkan, nak beli jer apa2 kat mana2 petrol pump station... Kalau dah membeli kat situ, koman2 habis jugak RM20.00. Hisshhh!! Ha, story about petrol pump station...

Kita dengan hubby, memang suka membeli belah di stesyen minyak. Hubby masa drive, dia suka ada tit bits. Utk hilangkan mengantuk. So, lama2 dah jadi macam habit pula. Kadang2 sampai garam gula, sabun syampu semua nak capai dari rak kat stesyen minyak tu.

Sebenarnya tak bagus tau, sebab mahal barang2 kat stesyen minyak nie. Setaraf la kiranya dgn 7-E tu. Tp nak gie supermarket tu, bagi kami yg weekend family nie, agak payah sikit kalau semata2 nak garam sebungkus.

U all mcm mana?

4 thoughts..:

Cho Zila berkata...

memang harga dia lebih mahal tapi untuk kemudahan orang ramai... mesti kawasan perumahan kurang kedai runcitkan.. sekarangni nasibler kawasan rumah akak der satu kedai ubat cina yang harganya agak murah gak...

Kamalia berkata...

kami pun mcm tu kak..kalau gi jln2 mmg kena ada tit bits dlm kereta.
dulu kalau mmbeli belah kat petrol pump sttion mcm2 yg dibeli..tp,syampu n sabun xpenah beli lagila..hehe

NzA berkata...

hi.hi.hi...kat mana2 pn shopping ek azie..ttp betul gak tu..setakat nk brg2 tu beli je kt mana2 boleh aje..kalau pergi supermarket dh xde jimatnya cz duit habis kelain...cr brg lain brg lain yg dibeli.......

Aziela berkata...

Cho Zila : Btul..betull...

Kamalia : Heheh...harap janganlah sampai beli sabun kat petrol pump mcm akak..hihihihi

NzA : Betul lah kak....lain yg nak beli, lain yg dapat

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink