Selasa, 17 Januari 2012

Memang sedap kerepek NGAKU nie..

Assalamualaikum.....

Ok, masih ramai lagi yang belum pasti apa itu buang Ngaku. Buah nie biasanya ada masa Chinese New Year jer...

Kita pun tahu dari Nana di SINI.

Nana banyak cerita pasal ngaku nie. Dia kata buat kerepek memang sedap. Kebetulan, Sabtu lepas, kita tengok ada orang jual kerepek nie di Melaka. Satu balang RM15.00 tau. Tp, nak rasa punya pasal, beli juga lah, sbb x sempat nak membeli buahnya dan nak proses bagai.

Oh, buahnya mcm kat bawah nie. Gambar, kita cilok dari blog Falsya kawan Nana juga. Ada dlm bloglist Nana.

Ha, mcm pernah tengok kan? Tu lah... tapi kita semua x tau makan mcm mana.

So, bila beli tu, satu balang kejappp jer abis. Rebut2 anak beranak beramai2. Tiba2, buka blog Nana semalam, Nana kata dia jual. Wehh...cepat2lah kita membelinya. X sabar nak tunggu Nana pos kan kerepek tu. Harap2nya selamatlah sampai....

Mcm mana rasanya? Mcm rasa kerepek pisang + kerepek ubi + kerepek binjai sesikit. Lemak2 dan crunchy sangat2. Memangs edap betul.

Nak rasa? Ha, apa lagi, order kat Nana sebelum buah nie kehabisan di pasaran.

5 thoughts..:

Kamalia berkata...

nak jugak..2 3 hari ni semua org duk cerita pasal buah ngaku ni kat dalam blog memasing..sangat jelessss.;p

Rahmah Ram Ram berkata...

ooo macam ni rupanyer..macam bawang kan...erm...

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kerepek ape ni kak...huhu..cam pelik dan blur sekejap

Nana berkata...

hahah mekaseh kak..tlg pomot

nabila faryzza berkata...

mcm bawang putih je...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink