Rabu, 12 Februari 2014

Basuh Kereta Yang Cepat dan Ringkas

Assalamualaikum.....

Kadang2 kereta kita kotor sangat sebab baru lepas langgar lopak ke, atau berdebu sangat walaupun baru jer basuh. Maklumlah, cuaca kering sangat sekarang ni kan. Tiba2, ada appointment pula. Atau, nak kena ikut rombongan pengantin. Takkanlah nak pergi dengan kereta comot. Nak pergi basuh kat car wash...kang duduk berjam2 pula.

So, cara yang ekspress ialah masuk jer car wash automatik ni. Kat Kuantan ada 2. Kat Melaka ada satu, itupun kejap on, banyakkkkk off. Kat PD, ilek.. Kat KL, tak pernah teringin nak survey..hehehehehe.


Mula2, beratur. Masuk sini, setiap checkpoint, ada Bangla. Hehehehe...

Kereta kita di basah2kan dulu. Haip...kereta putih tu kereta orang lain la. Kita kan dok snap dari dalam kereta sendiri ni....

Berus dulu lumpur2 kat tayar.

Nak masuk tempat auto, jangan macam2. Jgn pegang stering, jgn tekan brek, freekan gear dan lepaskan handbrake.
Kereta akan lalu atas railway yang berjalan sendiri. 

Bersihkan part2 yang celah2 tu.

Yeay...dah masuk. Kita dalam kereta bestttt jer. Rasa macam mandi sekali walhal kereta jer yang mandi.

Lepas tu ada berus gergasi yang berus kereta kita depan belakang, atas bawah....seronokkkk jer. 


Lepas tu, kenalah pegang stereng. Lepas bilas, kereta kita di lap kering secara manual dan vrooom get going. Ops, kat gate keluar, final checkpoint. Kilatkan tayar dulu.....

Harga?

RM5.00 jer...


17 thoughts..:

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Queenie berkata...

hahaha...akak pun suka mandikan kereta camtu. Bunyinya kelepek kelepuk vrooooozzz. Murah lagi!
kalau dah terdesak mmg cara ni sgt membantu, betul tak?

sis, tak sangka ptg tadi ujan lebat ek? sejuk sikit alam...

aizamia3 berkata...

Pernah cuba sekali.. tapi ciklan tak suka.. dia suka cuci luar dalam.. hehehe.. ai pulak tak kisah.. janji dapat pandu dgn senang hati..

Hanif Idrus berkata...

hahahhaha... entri yang santai..
berus gergasi kalu buat basuh badan sedap jugak..

aby berkata...

cuci jenis gini kurang sambutannya .. dula masa thn 90han banyak juga yg guna mesin mcm tu .. tp satu persatu tutup kedai ..
mungkin maintainent tinggi kot

Rai Ourkizuna berkata...

kami dah lama tak basuh kereta kat kedai kak.. aktiviti basuh kereta jadi aktiviti keluarga kononnya..haha..

t.a.t.a berkata...

kalau ada tempat macam tu kat tempat saya ni, mahu nya setiap minggu saya yang kunjung. huhu.

Rozita berkata...

kami pun selalu gi... tapi anak-anak takut..huhu..

Sukma Haron berkata...

pernah cuba sekali tapi my ubby bising...nanti bercalar kereta...kat melaka rm 6.00 untuk keter MPV + vacuum RM 5.00 = RM 11.00

Aziela berkata...

@Queenie nak cepat, boleh la kan kak. Kak Q...where are you? Sob..sob...

Aziela berkata...

@aizamia3 Kadang2 dalam masih bersih, tapi luar dah berlumpur.

Aziela berkata...

@Hanif Idrus Ada tak spa yang pakai berus gergasi ni ek..hehehehe

Aziela berkata...

@aby Mungkin la kan. Pekerja kena ramai...

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Waahh...bagus. Bagus...

Aziela berkata...

@t.a.t.a Kann...hehehehehe

Aziela berkata...

@Rozita Yer la..diorang kecik lagi. Cuba macam Adam tu..excited, Ta..hahahahaha

Aziela berkata...

@Sukma Haron Calar ker kak?

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink