Jumaat, 7 Februari 2014

Mahal, Atau Berpatutan?

Assalamualaikum.....


Semalam punya semalam, dekat kafe opis ni, ada berbagai booths yang jual macam2. Salah satunya jual benda ni. Ini adalah lasagne. Memang dia tapaukan dalam polisterine tu. So, anda semua dah boleh agak saiznya besar macam mana kan.

Harganya RM8.00

Kita agak terkejut... tapi beli jugaklah sebab nak tahu apa yang special. Beef intinya. Rasa, so and so...tak berapa mewah dengan cheese and kualiti daging pun, yang biasa2 tu. So, apa pendapat anda?

Oh, sewa booth tak mahal pun. Sehari baru puluh2 ringgit jer kat sini...bawah RM50 rasanya.

.

22 thoughts..:

Nurzakiah Hanum berkata...

boleh tahan mahal

Queenie berkata...

mmg agak mahal, tp tu la pelik, kdg2 makanan antarabangsa ni org kita beli selamba jer. Mahal2 pun beli juga hehehe

lasagne kat mana-mana pun mmg mahal kan sis? tp kedai depa pun penuh jugak...lebih sebal bila kualitinya yang ado! tp tak try takleh kata kan? kita ada hak utk memilih...

Chik Att berkata...

Emmmm kecikkk .... tapi barang skrgkan mahal . Mozarella ja... yang sektul tu . Kat rm20 ....

Kakzakie berkata...

Mungkin dia jual tak banyak tapi nak untung dari sewa booth jadi kenalah jual mahal..

Hakikatnya sekarang dek kerana sana-sini mahal baik yg murah pun ambil kesempatan jual mahal.

Rai Ourkizuna berkata...

RM5 pun saya kira agak mahal..still acceptable kalau rasanya sedap.. tapi rm8 memang buat ubat pandangan mata je la.. hehehe..

Shamsiah Abdul Rahman berkata...

Wpun K.Sham x biasa mkn, tapi rasa mcm mahal la jugak. Unless, kalau taste mmg "kebaboom".. mahal camne pun org tak ralat nk beli..

aizamia3 berkata...

kalau letak dalam tupperware bolehlah kot dengan harga tu, rasa berbaloi gaklah kalau beli, tapi kalau rupa cantik tapi isi tak sesedap mana pun tak guna gak.. mungkin itu kali pertama dan terakhir untuk beli. Kan dah rugi sorang customer.. ;)

Cho Zila berkata...

mahal rasanya.. tak patut ... ehm kenalah buat sendiri kalau gitukan..

Al-Manar berkata...

Kalau kurang sedap murahpun tak guna. Apatah lagi saya yang tak suka makanan in diberi tanpa bayaran pun tak guna.

t.a.t.a berkata...

Mahal. Letak dalam bekas polistrine tu bagi saya membazir.

elly nadyra berkata...

sangat mahal!

Aziela berkata...

@Nurzakiah Hanum Akak pun rasa macam tu.

Aziela berkata...

@Queenie Just to satisfy curiosity jer sometimes tu kan kak..

Aziela berkata...

@Chik Att Tak ada sangat pun mozarellanya.

Aziela berkata...

@Kakzakie Dia jual benda, benda, benda dan berbenda-benda lain lagi kak... Tapi yer la..ambil kesempatan la kot

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Akak beli, to be fair for judgement. So, next time, takkan terliur untuk beli lagi.. Tapi, memang tak nampak lagi dah lepas tu

Aziela berkata...

@Shamsiah Abdul Rahman Especially untuk kita yang biasa shopping groceries...so dah boleh estimate kan.

Aziela berkata...

@aizamia3 Akak rasa dia rugi bukan sorang jer customer.

Aziela berkata...

@Cho Zila Iyer lah kak...

Aziela berkata...

@Al-Manar True, Pakcik.

Aziela berkata...

@t.a.t.a Macam, weird plak rasanya.

Aziela berkata...

@elly nadyra Tetiba rasa McCafe lagi berbaloi.

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink