Selasa, 4 Februari 2014

Kejap Jer Dah Besar

Assalamualaikum.....


Anak buah yang baru. Danish dah mula meniarap sejak umur 2 bulan. Ish..ish..ish...cepat betul. Badan dia besar, although tak ler chubby sangat. Tapi ringan, orang tua2 kata. Baju untuk bayi umur 18 bulan, dia dah selesa pakai walaupun umur dia baru 3 bulan lebih.

Rangka dia besar. Parents nyer pun besar2 dan tinggi2. Bukan main manja lagi... Now, tinggal dengan atuk dan nenek. Penyambung legasi Adam. Weekends, baru parentsnya datang ambil. Arahan tegas dari atuk dan neneknya juga. Maka parentsnya pun terpaksa pasrah. Hahahahah..Dik, welcome to the club!

Dulu2 masa Adam kecik, adik kita yang nie selalu 'sound' kita, apasal tinggalkan Adam dengan mak ayah. Walhal mak ayah yang berkeras suruh tinggalkan. Now, dia pun rasa juga...hehehehehhee. Adam, Insya Allah tahun depan akan mula bersekolah di KL dengan kita. Akhirnya, dapat juga kami tinggal sebumbung...

Oh, apa2 pun, kita semua ada pilihan. Pilihlah yang terbaik. Bukan pilih mengikut pendapat orang lain...


.

15 thoughts..:

Cho Zila berkata...

memang nampak semangat ... ooo tinggal ngan atuklerni.. buat teman atuk ngan nenek...
Adam nanti sekolah siniler yerk...

elly nadyra berkata...

yeayyyyyyyyyy sebumbung!

asyifa mustaffa berkata...

Teringat pula ank sy yg kcik ni time mula2 meniarap dulu...hehe...

Agaknya parents akak snyi kut ye..? Tu psal nak jga cucu...:)

Shamsiah Abdul Rahman berkata...

Dulu masa K.Sham & hubby sambung belajar.. anak yg sulong tu weekend Atuk & Uwan nya yg jaga.

Besar dlm tgn keluarga sendiri ni byk kebaikannya. One thing for sure.. anak K.Sham tu selera org tua. Sng nk bg dia makan..

NzA berkata...

ooooo, jadinya mmg cucu2 kena tinggal dgn atok n nenek ek aziela...brapa ramai cucu yg dibela skrg????

Rai Ourkizuna berkata...

wahh..tak lama lagi nak reunite dengan adam di bawah satu bumbung ye kak.. terlambat saya baca berita ni.. hehe.. tahniah kak..

setuju..setiap kita ada pilihan.. orang lain tak ada dalam kasut kita..diorang takde hak nak komen2 pilihan kita..

Rozita berkata...

tahniah kak.. seronok dgr.. mesti adam lg seronok..
cepat betul anak sedara akak ni meniarap.. kagum dgr..

Aziela berkata...

@Cho Zila Hahaha...tak sabar nak tunggu Adam sekolah kat sini..

Aziela berkata...

@elly nadyra Insya Allah..doakan lah yer...

Aziela berkata...

@asyifa mustaffa Memang diorang sangat2 sunyi.... Kita sebagai anak..berkorbanlah sikit demi kebahagiaan mereka..

Aziela berkata...

@Shamsiah Abdul Rahman Betul kak...langsunggg tak risau apa2. Sakit pening, sekolah main..semuanya teratur.

Aziela berkata...

@NzA Cucu ada 4, tapi adik saya anak2nya dah di booking oleh mak mertua dia... so mak saya beralah..

Aziela berkata...

@Rai Ourkizuna Insya Allah...doakanlah yer... Betul Rai...orang luar semua pandai kondem jer...hehehehe

Aziela berkata...

@Rozita Insya Allah Ita... doakanlah yer..

Iyerlah..jangan kata awak..akak sendiri pun kagum. Hehehehe

NurulHuda Alias berkata...

comelnya dia....:)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink