Jumaat, 12 Ogos 2011

Mat Bangla Mengorat?!

Assalamualaikum.....

Apa khabar semuanya..? Semoga semuanya sihat sejahtera dan dapat menjalani ibadah di bulan mulia dengan sempurna.

Sajer nak berkongsi kisah yang agak lawak pagi tadi.

Kita gerak ke tempat kerja dari Port Dickson pagi tadi. Disebabkan tak sempat nak isi minyak kereta, kita berhentilah di R&R Seremban untuk mengisi minyak. Oh yer, kita isi minyak di Petronas.

Ada sorang bangla nie, memang dah cam kita. Sebab selalu juga kita isi minyak kat situ. Ulang alik KL-PD kan, itu yang agak mudah sikit, sebab dalam perjalanan jer.

Bangla nie tanya kita : Abang mana? Kerja?
Kita angguk jer lah...
Dia tanya lagi : Abang kerja mana?
Kita jawab la : Kuantan
Bangla kata : Banyak jauh. Hari2 dia balik?
Kita jawab : Ishh..mana boleh. Satu minggu satu kali la.. Mau cari makan kan.. Semua orang itu macam.
Bangla senyum2 jer sambil isikan minyak kereta kita.

Tak lama tu, dia cakap lagi : Kakak banyak cantik. Kalau Bangla, memang suka macam ini.
Kita (Gulp...) Adohh..mamposs haku...
Dia cakap lagi : Kakak ada boyfriend?
Kita cakap lagi : Mana ada. Tak boleh kan. Mesti setia. You pun Islam. Mesti tau.
Dia kata : Saya tau, tapi boleh juga kalau ada boyfriend.
Kita kata : Abis..you ada girlfriend la? Indonesia kah?
Dia kata tak ada. Lepas tu sambung puji2 lagi.
Kita gelak2 jer... Pas tuh kita buat excuse gie toilet. Balik dari toilet, dia tgh lap cermin belakang. Kita letak semula nozle, tutup tangki minyak, terus start engine.

Tup2, dia start lap cermin depan plak. Adoiii... siap dengan bonet kereta semua dia lap... Sambil2 tu dia puji2 lagi... Gilo betul.

Dah siap, dia kata. Nanti datang lagi, cari dia. Jangan cari orang lain.

Kita sengih jer. Dalam hati : Akan ku cuba sedaya upaya untuk tak datang sini lagi..huhuhu...

Pelik lah. Apalaa yang di pandangnya. Dah la kita nie ala-ala kategori sihat walafiat kan. Kalau macam model ke..lain laa..

Yang paling sadis tu.. BANGLA  pulak tu..huwaaaa...
Hubby...tolongg...!!

P/S : DD, aku nie selalu jadi benda pelik2 mcm nie kan...

9 thoughts..:

Suhami Ahmad berkata...

aiyooo...bahayo tu kak...p report kek boss eh

Nora Shahaira berkata...

kak..dia dah meragan tu..jaga-jaga sket..
bagi puak2 deme..deme tak cari yang 'melidi' kak..yang sihat walafiat gebu geban macam kita ni yang mereka berkenan..

ish..lebih berhati2 ya..

Aziela berkata...

Suhami : Maleh nak bising2 kek situ. Kang di comoh eh akak kang. Muko bughok pun perasan bangla den ngorat dio..hahahhaha...

Aziela berkata...

Nora : Ha..tu la akak naik serem tu Nora. Lepas nie siap2 isi seblom masuk hiway la jawabnya..

Rahmah Ram Ram berkata...

hahah...jangan jadi kes suramlah udah le awak..jangan layan nanti dia kasi ayat POWER susah..

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

huish..bahaya betul kena ngorat ngan warga asing ni kak :)

Aziela berkata...

Rahmah : Memang takkan singgah situ lagi dah lepas nie. Takuuuttt...

Hawa : Memang sangat menakutkan hawa...

Lulu Caldina berkata...

kak, lain kali tak payah layan org macam ni.. bahaya..huhu

Dd berkata...

agakla jugak

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink