Rabu, 24 Ogos 2011

Kesian Kat Mereka..

Assalamualaikum.....


Terpanggil untuk menyertai segmen Ben nie. Dalam keghairahan kita membuat persiapan Hari Raya, apalah salahnya kita cool down sebentar dan menoleh melihat kesengsaraan umat manusia di pelusuk alam yang lain.

Ben kata, maklumat boleh diperolehi di blog Islamic Relief Fund. Kita dah pergi sana dan anda semua dijemput ziarah ke laman ini : http://irmblog.org/

Tak banyak pun. Kalau sekadar RM10 seorang pun dah banyak membantu mereka menyalurkan bantuan pada mangsa kebuluran. Apalah sangat dengan RM10 berbanding dengan harga kasut raya kita, kuih raya kita dan bunga api yang kita bakar kan..? Walaubagaimanapun, semuanya hak masing2. Nak seribu daya. Tak nak seribu dalih. (pandai betol tok nenek kita karang peribahasa).

Pada yang tak tau, sila lawat laman yang kita beri address tu. Atau ada yang nak lebih mudah, boleh masukkan saja dalam akaun berikut:
Maybank : 5621 4270 8704
CIMB : 1259 0000 804 058

Alang2 beratur tukar duit raya kat kaunter bank, bolehlah layangkan serba sedikit. Atau nak mudah, guna online banking jer...

Alhamdulillah, syukur seribu rahmat. Sesusah kita semua tak ada baju raya, tak dapat balik kampung, hatta tak dapat beraya sebab kena kerja sekalipun, kita masih ada makanan dan kita ada air untuk hidup, sedangkan mereka? Tengoklah gambar di atas, ibu tu berkorban bagi anak dia minum dulu...

Allahu Akbar.

1 thoughts..:

Rahmah Ram Ram berkata...

sedihnya tengok..kita kat sini melimpah ruah rezeki kan...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink