Khamis, 18 Ogos 2011

Movie Review : Tolong! Awekku Pontianak

Assalamualaikum.....

Apa khabar semua? Erk...penat ke? Weekend nie, mesti semua orang pergi shopping baju raya kan. Ha, kita pun. Tapi malam nanti. Siang2 nie panas la. Oh..kita nak pergi ke bazar Ramadhan kat depan bus terminal Kuantan tu. Pergh..arie tuh rayau tak sampai separuh pun kita dah letih. Mlm nie nak siap2 pakai sport shoes. Hehehehe.

Oh yer, cerita nie kita purchase sekali dengan Senario dalam entry semalam. Sama juga. Nampak macam seram2, tapi sangat lawak. Kelakar yang amat. Kena pay attention sikitlah yer, sebab kadanga2 si Pian, kawan Bob (Zahiril) tu kalau ckp, slow, tapi sangat lawak.

Scene paling lawak, bila Maya jadi pontianak dan terbang kejar mat rempit yang rompak dia..kelam kabut mat rempit nie semua lari. Sampai ke polis nyer road block, diorang kelam kabut berenti kat tepi (tak yah kena tahan dengan polis pun), lepas tu berlumba2 naik trak polis. Lagi lawak, dah naik trak, tutup siap2 pintu belakang trak tu. Siap soh polis bawak ke balai. Polis semua tercengang..x tau story.

Ok, not so seram. Sekadanr hiburan. Lawak simple.... tapi entertaining. Oh yer..jangan lupa beri perhatian kepada Tok Bomoh Aaron Slam Bach....

Hahaha..selamat menonton...

8 thoughts..:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

en hubby awe ckap cerita ni best..hehe

Oshin berkata...

macam best je...

jom join

http://gurlgemini.blogspot.com/2011/08/segmen-oshin-mimpi-yang-paling-best.html

Lulu Caldina berkata...

Blog ni dah tersenarai dalam Lulu-Pages.. :)

Gen2Merah berkata...

x sabar nak tengok filem pontianak ni.. ehehe

berkunjung dari blog cik Lulu Caldina..
followed u .. salam ukhuwah

Ikhlas
~GenMerah~

Aziela berkata...

Hawa : Memang seronok tau hawa. Rasa macam nak purchase lagi sekali jer..hehehe

Aziela berkata...

Oshin : Best la Oshin...tu yg akak pomot tu... Nnt akak singgah blog awak yer

Aziela berkata...

Lulu : Yeyayyy...terima kasih sangat2 Lulu.

Aziela berkata...

Gen2Merah : Terima kasih Gen2. Yer..enjoy the movie ekk...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink