Jumaat, 30 Mac 2012

Langkawi : Dinner Terakhir

Assalamualaikum.....

Setelah merehatkan diri petang tu, kami keluar semula malam tu. Yang utama, mesti pergi cari makan dulu. Kami makan di luar sikit dari pekan Kuah tu. Nampak ada kedai tom yam tepi jalan macam ramaii jer orang, kami pun masuk. Alhamdulillah, tidak mengecewakan. Tengoklah spread of dinner kami malam tu.






To be honest, semuanyaaaaa sedap. Tak ada yang x sedap. Surprisingly sungguh. I'm sure bukan sebab we all lapar, sebab we all makan itu ini sikit disana sini all of the evening. The truth, memang cukup rasa segalanya... The bill? Untuk kami 7 orang, dengan ikan, sup ekor segala mak datuk seafood yang lazat tu, around RM100 saja.. Perghh..berbaloii sangat.

After that, kami hanya meneruskan aktiviti di pekan Kuah. Yess....shoppingg time...hehehehehhe. Masa nielah nak shopping pun sebab esoknya dah nak balik. Bukan tu jer, kami saja shopping lambat sebab tak nak crowded sangat. Most tourist dah balik sebab hari nie sekolah2 dah start buka semula. Adam dan Firdaus nie kami 'cuti'kan dari sekolah with permission... Tu yang boleh shopping dengan lega sikit.

Errmm.. mood nak shopping kain batik di Beras Terbakar yang merudum siangnya tu, kita gantikan kat sini. Bukan tu jer, kita sambar jugalah periuk 1 set... Hehehhe..dah banyak kali sangat pergi Langkawi, asyik tertahan2 jer nak shopping periuk. This time, pulun lah Aziela woiii... Lagipun, dah pernah beli periuk di Pengkalan Kubor Kelantan. Walaupun murah sangat, tapi kualiti memang jauh berbeza. So, habis berapa that night? Eisshh..ngeri nak ingat semula. Sampai sekarang dok rasa antara menyesal dan berbaloi.. Ha, mcm mana tu?

Err...chocolate tak beli sangat. Adalah beli 2 peket Kisses utk diri sendiri and satu botol Nutella. Itupun..sampai ke hari nie, tak sampai separuh berusik... Hubby jer yang makan sikit chocolate nie, Adam dan kita memang kurangg sikit. Especially Adam... Dia mmg x makan sgt sweets nie, tapiii kalau air manis, dia memang suka. Erkk..yang peliknya, green tea dengan chinese tea pun dia suka gak...

Malam tu, kami packinglah dengan bersungguh supaya mudah nak bawa balik...



4 thoughts..:

Papa Mifz berkata...

makan kat langkawi mmg agak murah...tapi kene pandai pilih tempat la..:)

Azham Vosovic berkata...

fuh...terliur!!!

kena pergi pasar mlm cari makanan seperti di atas secepat mungkin...

Suhami Ahmad berkata...

Ada satu temnpat tu area dokek beras terbakar, lunch mmg terbaek.....atok raso ado berpuluh-puluh choice lauk-pauk...harga pun berbaloi

Aziela berkata...

Papa Mifz : kena pilih tempat dan pilih masa yang sesuai...huhuhu

Azham : Err..menu tu semua ada ekk kat pasar malam..?

Suhami : Nama dia, Jom Ikan Bakar. Ada kat entry sebelum nie..hehehehehhe Memang sodap boto kan..?

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink