Sabtu, 3 Mac 2012

Pisang Tanduk Goreng

Assalamualaikum.....



Pisang nie kami beli di kawasan Segamat. Adamlah yang suka sangat dengan pisang nie di goreng. Kita goreng untuk minum petang kami 3 beranak. Seronok sangat hari tu sebab dari breakfast, sampailah ke tea time, makan dan lepak di rumah jer. Barulah ada masa sikit nak memasak, membasuh, mengemas dan menonton sambil bergolek2 dengan anak dan hubby.

Sengaja buatkan sambal kicap nie, sebab selalu tengok Cik Mat Gebu buat kuah kicap kalau ada goreng2 punya menu macam nie. Memang sedap bangat. 2 biji pisang tanduk yang besar saiznya, boleh habis sekelip mata. Hmm..nampak gaya, lain kali nak kena beli lebih sikit. Stok petang dan repeat untuk supper gamaknya...

Oh yer, ada yang tak makan ke pisang tanduk?

3 thoughts..:

Miss Nadya berkata...

Ya Allah terliur pulak..sebab masa blogwalking ni perut tengah lapar..:)

Salam, sy dengan rasminya melepaskan komen untuk menjemput owner blog join saya punya bloglist jika sudi..hehe..di link ::

http://www.nornadiah.com/2012/03/miss-nadya-bloglist-mac-april-2012.html

Cik Bambam berkata...

terliur tgk sambal kicap dr pisang kak.. ehhehehe

Aziela berkata...

Miss Nadya : Nnt akak singgah yer...

CB : Ha..kalau dah nama org N9, apa saja berasaskan cili api akan sedap kan...hehehehehhe

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink