Ahad, 11 Mac 2012

Kisah di KLIA

Assalamualaikum.....

Selepas dinner birthday ayah di Seremban Sabtu malam tu, kami tidur di PD. Esoknya, pagi2 dah bangun, menuju ke KLIA sebab hubby outstation ke China (againn..?!). Kami breakfast di McD Nilai sebelum ke KLIA. Konon nak senang lah.... Apa, sampai ke airport, hubby dah kelam kabut sebab waktu check-in makin tinggal sikit. Dah lah orang beratur punyalah ramai. Berkejar ke sana ke mari. Seat no. dia clash pula tu dgn orang lain, ntah mcm mana ntah travel agent tu booking. Memang marathon sungguh la kami anak beranak dalam tu. Betul2 macam exercise di pagi Ahad selepas melantak McD.

Bila dah babai2 hubby, kita dengan Adam lepak2 lagi kat situ. Cuci2 mata tengok pilot2. Adamlah beria2 tengok. Yang uniform mcm nie, uniform mcm tu... Eishhh...nak jadi pilot ke Adam oiii? Tak dok rumah nnt...Asyik terbang jer sok...

So, nak balik ke parking, kami nampak la buggy yang tunggu orang mcm kat bawah nie...

Google jer...

Kita pun dengan Adam seronok la naik bila driver tu angguk2 kata boleh bila kita tunjuk arah ke parking. Adam bukan main seronok lagi sebab dia kata kaki dia dah sakit berlari dan berjalan dalam airport.


 Seronokkk jer muka dia kan. Dahlah tak ada orang lain, hanya kami berdua jer..

Sekali tu, bila sampai ke parking.....elokkk jer buggy tu meluncur laju. Takder slow langsung, berhenti lagilah tidak kan....

Ahhh, sudaaahhh!!!!

Rupa2nya buggy utk Pan Pacific hotel. Adam dah cubit2 kita dah... Kita gelakkk jer. Dia dah tarik muka masam. Dia kata, jauhhh tau, nak jalan kaki balik ke parking... Hahahhaha...memang jauh pun....

Bila sampai ke lobby, kita sengih sana, sengih sini. Staff hotel wish welcome, kita kata thank you sambil seret Adam. Masuk jer ke lobby, kita cakap ngan Adam, kita round2 sini sket, pas tuh kita naik buggy semula yer.. Barulah dia nak senyum..sebab x yah jalan kaki jauh2 lagi...hehehehehe


Posinglah dulu kat situ kan....

Lepas tu, baru pergi balik tempat turun tu, cari buggy yang driver lain plak. This time, pesan : Pakcik, nanti berhenti kat tempat parking yer....

Hehhehe..lepas tu baruuu sampai tempat parking... hahahahahha

Masuk kereta, Adam terus capai air. Haus mama...jalan jauuhhh.... hahahahhahaha

1 thoughts..:

cheqna berkata...

hahahahaha
sib baik boleh kaver
hahahaha
eh..salam singah kak =)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink