Rabu, 12 Disember 2012

Kenapa Stats Dashboard dan Nuffnang Berbeza?

Assalamualaikum.....

Dah lama sebenarnya persoalan nie berlegar2 dalam otak kita. Kita cubalah cari jawapannya, tapi x tau nak cari kat mana. So, x jumpa jawapan (dalam bahasa mudah, tunggu di 'sudu'kan jawapan).

Contohnya : Statistik dalam blogger dashboard, katalah ada 10 orang views semalam, tapi kenapa dalam Nuffnang pula, baru ada 3 orang views? Bukan unik view tau, views jer.

So, macam pelik. Yg mana satu betul nie ekk?


11 thoughts..:

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

khennnn
actually kena tepat la
so which 1 boley caya ni
ai pun tataw da answer ngeeee

Mrs Velentine berkata...

ntahlah

Che Rosliza Che Mat berkata...

ya ker....saya tak perasan pulak...nanti nak check jugak...sama ke tidak...baru sempat bertandang...busy sikit..

Rai Ourkizuna berkata...

saya pernah terbaca jugak pasal ni.. tapi kalau tak silap yg google punya status tu lebih tepat dan menyeluruh.. lupa explanationnya macam mana..

zouldahan berkata...

Saya dah tak ambik kisah.
Kalau ikut stat 1000 lebih sehari.
Tapi kalau ikut Nuffnang tak lebih 500.
Saya malas nak fikir dah.

Kalau ada jawapan, beritahu ya?

Aziela Azila berkata...

Lady Ayu : Tu yg pening tu...

Aziela Azila berkata...

MV : Susah kan...

Aziela Azila berkata...

Che Ros : Kalau jumpa jawapan, share yer..

Aziela Azila berkata...

Rai : Nuffnang hanya kira based pada yang register dengan dia sajer ker..?

Aziela Azila berkata...

zouldahan : Curious saya Doc...hehehehehe

Hazmin Hamudin berkata...

Kalau tengok statistik ni memang berbeza-bezakan.. Pilih la mana yang sesuai. Hehe. Malas nak fikir mana yang betul

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink