Jumaat, 7 Disember 2012

Makan di Terengganu : Hentian Penyu Rantau Abang

Assalamualaikum.....




Sebelum kereta hubby breakdown, that weekend kami bawa Adam jalan2 ke Pantai Timur. After lunch di Kuantan on Saturday, kami terus gerak ke Terengganu. Sangat banyak pit stop sebab kita tak sihat masa tu. Batuk teruk and tonsilitis. So, kejap2 nak pergi toilet, nak cari plain water, nak makan ubat, etc..etc.

So bila hubby bercadang nak terus ke KT, kita tak berapa agree. Ajak hubby stay overnite di Rantau Abang like last time. Adam tak pernah stay di Rantau Abang lagi. So, kasi experience pada dia. Stay at Awangs Chalet. Nanti cerita dalam entry lain. For now cerita apsal dinner.

Rantau Abang is a stop by place on the way to Kuala Terengganu. Famous di sini ialah kawasan penyu bertelur. So, nak makan pun so and so. Nak banyak choice sikit, bolehlah ke Dungun about 30 minutes drive from there. Tapi sebab dah penat dan tak sihat, kami just makan dekat2 situ jer.

Selepas Petronas Rantau Abang, ada satu hentian yang ada a few shops. Ada 2 kedai makan and kami chose yang sebelah kanan kalau berdiri menghadap food court tu.

Those were the foods. Tak taulah sebab lapar ke, atau memang dia masak sedap, kami rasa sedap sangat food dia. Telur dadar, tom yam seafood, siakap 3 rasa, sotong dan udang celup tepung and kerang bakar. End up at about RM90.00. Pada kita agak pricey. Kami makan 3 orang. Tapi of course la, udang dan sotong tapau sebab tak habis. So, basically kamilah yang tamak yer...

Tapi, environment agak selesa, food pun sampai cepat, servis bagus sebab bila kita panggil, cepat jer diorang datang and attend. Drinks pun according to the order. Takderlah order teh o ais laici no sugar dapat air limau nipis.

So, untuk isi perut, recommended sangat so far.


10 thoughts..:

azieazah berkata...

RM90 untuk 3 kepala masih kira reasonable sangat!

Fendy berkata...

kos hiudp area sana memg tinggi sikit..

hajar berkata...

seronokkan jenjln & mkn2... selama tempoh berpantang ni... saya kena bersabar dulu.... hehehe

aku HaniAsyira berkata...

teringat pulak zaman belaja dulu2

Aziela berkata...

azieazah : Itupun tak habis...heheheh. Reasonable ek kak...

Aziela berkata...

Fendy : Ye ke? Maybe sebab kawasan pelancongan kan.

Aziela berkata...

hajar : Kalau akak, akak prefer tempoh berpantang lagi. Dapat baby lagi seronok...

Aziela berkata...

HaniAsyira : Belajar kat Dungun ekk?

Azham Vsvc berkata...

hurm,.....sedapnya!!! sekali lagi nak tatap gambar makanan sampai kenyang hehehehe....

Aziela berkata...

Azham : Dah kenyang belum, dik? Hahahaahhaha

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink