Rabu, 12 Disember 2012

Movie Review : Tai Chi Zero

Assalamualaikum.....


Subscribe dari Astro First. As usual. Nampak macam best kan..ada lawan2, ada kungfu2.

Bestla juga....

Cerita nie pasal sorang budak kecik yg dilahirkan dengan "Mahkota Tiga Dewa' yang tumbuh kat kepala dia. Ala, macam bintat jer...hehehehehe. Tapi, konon orang kungfu kata sesiapa yg ada tanda nie ialah orang yg gifted dalam kungfu. Which is dari kecikk lagi, dia dgn senangnya absorb langkah2 kungfu dgn sekali pandangg jer.

So, sampai satu masa nie, dia sampai ke sebuah kg yg penduduknya sangat terer berkungfu dengan cara tai chi. So, dia mohonlah nak belajar dari sana sini, tapi semuaaa tak nak ajar dia. In fact asyik kena pukul, kena hentam jer.

Along the story, ada something happenned yang memerlukan penduduk kg tu untuk bangun berjuang. And this pemuda bersungguh2 membantu.

Tapi endingnya... entah. Cerita tu macam tak habis. Giler sakit hatilah tengok cerita nie sebab ending dia sangat2 tergantung. Ending cerita nie, as if cerita baru sampai setengah.

Hubby pun sakit hati tengok. Yer laaa...tengah khusyuk2 tengok and menunggu apa solutionnya, tetiba dah habis. Waahhh...

Tapi maybe ada yg suka mcm nie kot.
 Kami?
Tak suka.




.

12 thoughts..:

zouldahan berkata...

Saya dah tengok Wreck It Ralph.
Lebih kurang mcm Toy Story.
Jalan ceritanya sgt menarik.
Endingnya paling bagus.
Pergilah panggung.
Lepas ni nak tengok yg 3D pulak.

Fendy berkata...

suka cerita macam ni...

Cinta hazanis berkata...

berapa bintang utk cite ni?:P

gadisBunga™ berkata...

ada part two kot?

Cho Zila berkata...

sajerlertu kot2 orang nak mintak sambung kot..
akakpn sekarang suka langgan astro first dan best...

Mrs Velentine berkata...

mcm best...

Aziela Azila berkata...

zouldahan: Boleh masuk list nie Doc...

Aziela Azila berkata...

Fendy : Suka part mana?

Aziela Azila berkata...

cinta hazanis : 3 out of 5

Aziela Azila berkata...

GB : terfikir gak tu...

Aziela Azila berkata...

Cho Zila : senang, tengok kat rumah jer kan kak..

Aziela Azila berkata...

MV : Tapi sakit hati dgn ending dia..hehehehehe

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink