Jumaat, 21 Disember 2012

Makan di Kuantan : Little Croc Deli Cafe

Assalamualaikum.....

Salah satu cafe yang hubby bawa kami makan. We came here for lunch. Memang mudah jumpa kedai nie. Di jalan besar. Kalau dari Jln teluk Sisek nak u-turn ke pusat bandar tu, mesti jumpa punyalah. Antara deretan kedai di tepi sungai, tapi taklah betul2 mengadap Sungai Kuantan tu.


Adam di paksa jadi pak pacak.


The interior

Food dia memang western choices. So, western la for lunch tu kan. Air pun macam2 nama ada and memang bukan the usual drink. Masalahnya, dah tak ingat nama semua drinks and dishes. So, cuci mata jer lah yer.


Adam minta banana milk shake lah rasanya. 


Ini, kita punya Olio Spaghetti dengan apa nama air entah.


Hubby request marinara seafood spaghetti. 

Adam pula request seafood pizza. Small size.


Kita punya spaghetti, olio yang sangat sedap. Ada hirisan cili padi.. so lagilaa macam bodek selera kita. Tapi, walaupun ada hirisan cili, spaghettinya tak pedas langsung. Kalau nak pedas, baru gigit cili2 tu yer. Rasa olive oil pada olio spaghetti tu pun just nice and surprisingly it's moist. Most olio spaghetti akan jadi dry bila dihidangkan dengan spaghettinya mengeras. Boleh cuba di SR dan Pizza H. Tapi here, it's so yummy. Even the spaghetti pun tak keras and not that lembik as well.

Hubby's marinara pula memang sedap, cuma bila tengok linangan minyak tu, kita jadi sereemmm nak makan. Boleh nampak ka? Hubby siap minta pinggan lain dah toskan minyak tu sebelum makan. But the taste besides oily, taklah mengecewakan. The seafoods...oh my...sangat fresh. Even kupang pun tak berbau langsung.

The pizza is a crispy crust type. Adam memang suka macam tu. And the filling...oh my, melimpah ruah. Sama juga, tak kedekut cheese dan seafood. Bukan main tebal lagi filling dia. Dalam lapar2 tu, konon Adam memang imagine mcm tak cukup. Dia siap kata nak order benda lain, tapi kita suruh dia try habiskan dulu. Nanti membazir. Ha, memang betul pun. Pizza tapau 2 keping, itupun hubby tolong makan sikit. Olio pun tapau more than half sebab portionnya besar. kenyang tak hengat.

InsyaAllah weekend nie ke Kuantan lagi. Kalau x ke mana2, maybe repeat lagi.

Owh, blog nie akan bercuti sampai next year. InsyaAllah kalau sempat awalkan, kita akan bertemu lagi dengan semua.

Happy New Year!




.

25 thoughts..:

Nadia Johari berkata...

hahha..menikmati hidgn smpai terlupe nm mknn ye kak..sedp ni kak..lpor plk rs

Intan Akma berkata...

hehe..adam gaye macho je berdiri tegak kat situ..

TiranaAduka berkata...

Salam sis Aziela
menarik ni.......
jap jap jap...
Medang kambek anak ei....waduh..gayah ei...jeles aku...heheheh
boleh sis..?

Si Matatajam berkata...

Menggodanya pizza tu..
Balas kunjungan dan folo sini..keep in touch..

TiranaAduka berkata...

salam sis Aziela...
jalan jalan di hari minggu..

Iffah Afeefah berkata...

ermmm kalo cmtu kne g kuantan la ni

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

suka cara Ziela menterjemahkan keenakan sesuatu hidangan tu, terasa sampai ke tekak akak, hehehe..

Selamat tahun baru!!

TiranaAduka berkata...

jalan malam.

Rai Ourkizuna berkata...

cheesy sungguh nampak pizza tu.. nyammm!!

azieazah berkata...

Kita geram tengok hubby awak punya order tu!

lelamaisara berkata...

perh..makanan semua sedapp2 tu..;)

Hanif Idrus berkata...

Salam kenal untuk awak.....
Follow awak...
Maaf lambat tiba.....cuti panjang...hehehhee

Aziela berkata...

Nadia Johari : Sedapp dikkk..heheheheh

Aziela berkata...

Intan Akma : Mcm dah besar jer kan..

Aziela berkata...

Tirana Aduka : Kapan medhang kambek nyong, kang?

Aziela berkata...

Si matatajam : Thank you sudi ke sini yer.

Aziela berkata...

Iffah : Bila nak datang dik...?

Aziela berkata...

TA : Wah, ma kasih yo kang... Awan bengi kang mampir iki... Kangen yo?

Aziela berkata...

Seri Kandi : Itupun rasa macam tak habis lagi...tapi tak tau nak ceritakan macam mana. Hahahahaha.

Aziela berkata...

Rai : Uishh..memang cheesenya melimpah ruah.

Aziela berkata...

azieazah : Tapi tu la kak, kena tapis minyak dia dulu...hehehehehe

Aziela berkata...

azieazah : Tapi tu la kak, kena tapis minyak dia dulu...hehehehehe

Aziela berkata...

lelamaisara : sedap2 dikk...

Aziela berkata...

Hanif Idrus : Tak apa lambat, janji sampai kan..?

Azham Vsvc berkata...

Nampak menyelerakan!!! Tapi sayang saya sudah pasang niat nak berdiet haha.....tak apalah nanti bila dah kurus balik boleh mula makan best2 semula hahaha!

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink