Rabu, 19 Disember 2012

Ejaan Insya Allah Salah ke?

Assalamualaikum.....


Kalau nak cerita panjang pun, sama juga dengan apa yang diceritakan oleh Rai Ourkizuna. Untuk yang belum membaca entry beliau dan ingin menambahkan ilmu pengetahuan, atau membaiki, sila terjah SINI.

Dah beberapa kali kita semua terpengaruh dengan asakan informasi dari FB yang kita tak pasti betul atau tidak.

Dulu tentang puasa di bulan Rejab, sekarang nie tentang ejaan pula..


20 thoughts..:

fizafantagirO berkata...

skrg ni ramai yang menukar ejaan dari insya Allah kepada In sha Allah.. walhal kedua2nya sama je.. mana2 pun boleh digunakan kan :)

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

orang kita memang macam tulah Ziela, kadang akak rasa sangat meluat, huhu..

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

arrr ader tgk about this isu kat fb...ramai yg share kat status....

Daddy Ziyyad berkata...

"asal boleh" punya mentaliti..

asal boleh forward, kita pun forward...sahih ke palsu, belakang kira..

Mrs Velentine berkata...

saya dah biasa tulis Insyaallah

Intan Akma berkata...

aah..husband saya pon pernah highlight benda ni..ejaan betul In Shaa Allah kan?

zouldahan berkata...

Itulah masalahnya.
Isu2 kecil diperbesar2kan.

Rai Ourkizuna berkata...

tu la kan kak..naik heran saya.. dari awal benda ni diorang share saya tak dapat paham apa bezanya.. bila baca yg pasal tulisan jawinya tu baru paham.. still insya allah tak salah pun..kenapa la nak diubah ubah..diorang ni betul la kadang2..

Cho Zila berkata...

akak tak terjebak...
entahler

Aziela berkata...

fizafantagiro :Itulah tu. Dah lama akak tak nampak Fiza. How r u?

Aziela berkata...

Seri Kandi : Betoolllll sangat kak Sari.

Aziela berkata...

Lady Ayu : Dr FB la tu kan...

Aziela berkata...

Daddy Ziyad : Kononnya kalau forward tu, terasa diri sumber informasikah?

Aziela berkata...

MV : Yang penting niat, maksud dan sebutan kan.

Aziela berkata...

Intan Akma : Tu mesti dapat dari FB. Ejaan biasa pun betul juga.

Aziela berkata...

zouldahan : true la Doc..

Aziela berkata...

Rai : Tak fikir panjang kan Rai....

Aziela berkata...

Cho Zila : Kadang2 malas nak layan kan Kak..

Miz Tia berkata...

baru lihat ada tulisan In sha ALLAH , yang bener insya ALLAH kan kak.

TiranaAduka berkata...

saya masih lagi gunakan
Insya-Allah

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink