Khamis, 27 Disember 2012

Tirana Aduka Promot My Rainbow

Assalamualaikum.....

Lucu pula rasanya bila belajar Bahasa Jawa dengan Tirana Aduka, tiba2 dalam salah satu bab tu, ada diselitkan blog My Rainbow nie sekali.

Owh, kita ni, memang ada keturunan darah Jawa, tapiii dah moden kan. Generasi moden nie semua dah tak pandai cakap Jawa. Tambahan lagi bila atok sorang jer yang speaking, nenek ikut2 jer sebab nenek pun just half Jawa jer.

So, bila Tirana Aduka buka sesi kelas bahasa Jawa dalam blognya, kita terujalah sikit. Now, dah pandai sitik (sikit).

Tapi, dalam pada kita cuti dari blogging during weekends, ada juga entry Jawa Tirana Aduka nie selitkan sekali entry kita dalam blog nie. Cubalah jenguk kat SINI.... Tirana Aduka kata kita NGELEWET! Hahahahahah. Ngelewet tu apa? Ha, pergi jenguk lekas..


11 thoughts..:

Miz Tia berkata...

hihi.. belajar bahasa jawa ya, jadi terharu deh saya sebagai orang jawa tulen. :D

berkunjung mbak :)
.

Intan Akma berkata...

hehe..pening gak baca ayat bahasa jawa tuh

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

apa tu?? ok.. ok.. nak gi kelas sekarang gak.. hehe

Aziela berkata...

Miz Tia : Asal usulnya ojo kelalen kan. Makasih ya sis, sudi mampir.

Aziela berkata...

Intan Akma : Ha, gigih belajar nie. Hihihihi

Aziela berkata...

Seri kandi : Jangan pening yer, Kak Sari..hahahahaha

Kakzakie berkata...

Aziela kakak pandai tau... ngelewet sego angger ngeleh lauk opo wahe enak...hahaha.... kena tanya TinaraAduka apa dia maksudnya:)

aku HaniAsyira berkata...

hari2 ada entri bahasa jawa kan.. mmg boleh pandai lah.. tp kena rajin lah.. hee~~

Hans berkata...

hehehe
dengar kawan cakap jawa pun saya dah tercengang dah
hehehe

Nadia Johari berkata...

nad pun org jawa gak..fmly sume jawa..cume nad ngn akk2 kurg ckp jwa..ckp pun yng dh biasa kitaorg ckp..ngelewet tu pun x pnh dgr..hehee

Mimie berkata...

hihihi...blog direview dlm bhs jawa ye...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink