Sabtu, 14 Julai 2012

WOOWW 1001 RESEPI...

Assalamualaikum.....



Blog 1001 Resepi milik Kak Ida memang sangat terkenal. Daripada mereka2 yang terror memasak, sampailah kepada yang tak pernah kenal beras dan periuk. Entry2nya bukan saja menarik dengan gambar2 yang jelas dan tersendiri, tapi juga semua orang terhibur dengan celoteh Kak Ida dalam setiap entry beliau.

Bukan itu saja, setiap kali anda komen di blog beliau, PASTI beliau akan balas. Walaupun followers dah mencecah 5000, tapi Kak Ida bukan orang yang sombong sama sekali.

Of course ada banyak tips memasak yang mudah dari beliau. Kita sendiri tak terfikir nak masak sesuatu makanan yang grand tu adalah sebegini mudah...


Ada lagi....

Kak Ida selaluu sangat cerita tentang pengalaman beliau melancong ke destinasi2 dalam dan luar negara. Ada banyak tips pelancongan dari beliau tau...


Tak percaya? Ha, jenguklah sendiri kalau tak percaya.

Oh yer...Kak Ida buat GA yang super duper best hadiah2nya...

Segala2nya di......



Entry ini akan melekat di sini selama 2 minggu....

Jom ramai2 redah blog Kak Ida setiap hari sebab pasti akan ada yang menarik menanti anda setiap hari... 

29 thoughts..:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

ai loikeee masak-masak
nnt leh terjah n follow her blog @.@

fieda berkata...

hadiahnya byk betul..best2 plk tu..good luck kak...

Aziela berkata...

Lady Ayu : Ha, jangan x follow tau. Mmg best Kak Ida tu

fieda : Uisshh..hadiahhhhh, cair akak dikkk

Pn. Sheila@CC berkata...

gd luck gak... xpe xde fb.. y ptg join kan... :-)

wanie berkata...

Salam perkenalan..akan terjah ni..nice blog..!!

Nur-nba berkata...

Saya pun join juga.. Good luck ye..

Mamasya berkata...

Slmt berhujung minggu Aziela. good luck utk GA. nampak best2 hadiah tu...
re; betul tu Ziela...kuih dadar gulung tak cicah, mkn gitupun dah sedap.

Suhami Ahmad berkata...

wah menarik!! nak terjah skg

Miss BaNu berkata...

wahhhh blog masak2 mcm best jer..insyaallah akan terjah ke sana..

NASZ berkata...

menarik. nak terjah tengok.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Deqla manjew berkata...

deqla x dpt la join...sbb kat opis laman tu kena blocked.. kena join kat umah nmpknya ni... huhu

kkida @ 1001resepi berkata...

salam,
kkida nak jemput aziela dan hubby ke majlis GA kkida...detail ada kat blog kkida...please confirm samada dapat hadir ke tidak...tk...:)

Aziela berkata...

Kak Ida : Terima kasih yang tidak terhingga Kak Ida sebab sudi jemput saya. Tak sangka saya ada dalam senarai Kak Ida. Insyaallah, saya akan pastikan saya hadir malam tu dengan izin Allah. Yang penting, dapat jumpa Kak Ida secara live.

Aziela berkata...

Pn Sheila : Saya join sekadar kemampuan saya jer..

Wanie : Er, dah terjah ke? Blog nie nice..? Tq..tq...akak dah kembang sebesen dah nie.

Nur nba : Good luck kembali yer...

Mamasya : Sebenarnya join pun x harapkan hadiah, Mama. Maklumlah..blog kita nie kurenggg pemes...hehehehe

Suhami : Dah toghojah lom..?

Miss Banu : Menarikk tauuu!

Nasz : Ha, sesuai untuk bakal bapa dan suami yang akan jaga isteri dalam pantang...hihihihi...

Deqla : Alahai...x perlah yang...nnt balik rumah weekend, boleh godek2 kan...

Nur-nba berkata...

Salam. Kak Aziela (saya tak pasti sama ada saya perlu panggil kak atau tidak). Sememangnya saya teringin benar nak turut serta, apatah lagi dapat jemputan khas dari Kak Ida. Moga kita dapat berjumpa di sana nanti. Nur belum berbincang dengan suami.. Moga dpt turut sama hadir.. Insya-Allah. - Salam perkenalan. ;)

SyUhAdA berkata...

salam kak aziela..insyaAllah kte jumpa kt sne ye..hehe..

Nora Shahaira berkata...

ingat lg kak ida..
blog memasak pertama yg nora follow di dunia blogging. hehe..memg best blog dia..

haah..dia selalu g melancong..best bc entri di blog dia

Salmi Khairil berkata...

salam perkenalan dari saya..tahniah kak aziela,insyaAllah kita jumpa di sana..

Eiqa Almond berkata...

Baca entry je tapi telan air liur bile dengarnye.. :D

NzA berkata...

nk p jengah la jap....

Aziela berkata...

Nur-nba : Insyaallah, kita jumpa di sana yer..

SyuHada : Nnt kita kenal2 yer..

Nora : Nora sihat ker?

Salmi : T. Kasih. Nnt kita kenal2 kat sana yer..

Eiqa Almond : La, lain kalijoin sekali yer darling

NzA : Yer, jengahlah kak..saya alu2kan.,

maszull berkata...

assalamualaikum aziela...best la pi blog die penuh dgn masakan yg menarik skali...:)

Nurul Akmal berkata...

Tahniah... nanti kita jumpa di sana.. :)

Mamasya berkata...

Good luck Aziela utk GA.
re; mmg cantik Sharm El Sheik. Egypt ni jrg sgt hujan itu yg kerusi boleh letak di luar.tp mlm biasa simpan kat dlm kusyen sbb restoren buka lewat ptg.

Shahriah Abdullah Novelis berkata...

As'kum salam Ukwah Kak AZiela, tq kerana sudi singgah blogs sha dan tinggalkan jejak.. mana ada glamernya sha ni kak..sama aje.. banyak kekurangan sha ni.. pendek dan sekarang semakin tembs *tembam* hehhee.. sha halalkan apa jua di dapur sha tu.. memang untuk dikongsikan buat semua... Insyallah..

Sha dah follow blogs akak tq so much kak..:)

Zurina berkata...

tahniah...insyaAllah jika diizinkan...jumpa kita di rebung...;)

Aziela berkata...

maszull : Mama dah pergi yer? TQ mama... best kan..?

Nurul Akmal : Insyaallah...

Shahriah Abdullah Novelis : Alahaii.. janganlah merendah diri sayang.... Hakikatnya, awak memang glemer. Tq sudi follow sini yer. Apalah sangat blog ni...

Zurina : Yer, Insyaallah Rebung menunggu kita.

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

sy dah umah bujang. dulu2 selalu gak memasak sbb bosan mkn kat luar. skrg mcm dh x sempat. harap pas kawen nnt dpt la isteri sy masak sedap2 hehe

Aziela berkata...

Ali Kanchan : Amiin...akak doakan awak yer..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink