Jumaat, 27 Julai 2012

Ayam Percik di TCRS

Assalamualaikum.....

Sebenarnya, kita makan untuk lunch sebelum bermulanya puasa hari tu. Lepas check-up di hospital, mak bawa kita makan di The Chicken Rice Shop di Seremban Parade. Aman sungguh makan di situ sebab lengangg jer. Kalau di a few outlets tu, termasuklah di Alamanda, kadang2 sampai nak kena rebut table.

Order nasi ayam and kebetulan masa tu hari pertama menu ayam percik mereka mula dipasarkan. Kami trylah juga...

 Kami ambil set untuk 2-3 pax. Banyaklah juga. Dan, kita pun x boleh nak makan sangat masa tu sebab tengah tak berapa nak sihat. Last2, habiskan pie tee yang marvellous tu dengan sedikit nasi jer. Balance semua tapau....

Ayam Percik The Chicken Rice Shop

Ayam percik nie, mak kata dia tak suka. Tapi kita suka.. Cuma satu jer spil...rasa manis nyer dominant sikit. Kalau kurangkan manis sikit, maybe kenalah dengan selera kami kot. Tapi rempah dan serainya memang terasa sedap. Kalau nak makan untuk berbuka, sesuailah. Menyelerekan juga... Lagipun light jer kan...makan sup2 jer kat sini.

Kami bungkus juga untuk adik kita yang kena chicken pox tu. Kesian dia, tinggal berapa bulan jer lagi nak naik pelamin, kena attack chicken pox pula. Dahlah tu, mukanya pula yang kena attack teruk. Susahnya nak make-up kan nanti.

Owh, tak lupa juga, bungkuskan untuk Adam. Bukan main seronok lagi dia bila balik sekolah dapat nasi ayam TCRS.

Apa planning buka masa weekend nanti? Mesti perancangan besar kan... akan dengan family ramai2 lah yang seronoknya...

10 thoughts..:

Rai berkata...

kalau lauk manis2 sikit mesti out jadinya kan..pernah makan sekali je kat chicken rice shop ni.. birthday party ofis belanja..hihi..

Iffah Afeefah berkata...

huhu mskn klntn mmgla mnis kan kak

Sari Yusa Ibrahim berkata...

pernah makan sekali jer dekat CRS, pas tu usaha buat sndiri pie tee.. hehe.. suka tol pie tee

Nurul Akmal berkata...

Waaa sedapnyer... Ayam pecik tu..

NzA berkata...

AYAM PERCIK!!!!! sedapnya....

amirul ilham berkata...

JOM JOIN CONTEST SAYA
http://anakjati-kedah.blogspot.com/2012/07/contest-1st-timesaya-nak-kad-raya-dari.html

Kamalia berkata...

uish,dah bertahun rasanya tak jejak kaki ke seremban parade tu..hehe
ayam percik ..bestnya..;)

Nur-nba berkata...

Salam.. Kak Aziela, so far belum ada beli ayam percik lagi untuk buka puasa.. Nampak sedap sangat.. Menu Nur hari ni sup tulang dengan udang masak sambal campur petai. Kakak dan adik ipar yang masak.. :)

Rahmah Ram Ram berkata...

nampak mengancam makanan2 tersebut..yelah bulan2 posa ni semua tengok pun terliur huhuhu

Awak saya ada tag awak dalam contest...FREE joinlah support adik sorang ni...

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2012/07/big-contest-1st-timesaya-nak-kad-raya.html

Cho Zila berkata...

TCRS... akak kureng sikit.. suka nasi ayam hainan bukit bintang...
tapi bolehler.... tapi yang paling akak suka ialah nasi ayam citarasa melayu lebih sedap... sambal dia masuk... esp nasi ayam kat ipoh... alamak rindu nak balik ipoh...

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink