Rabu, 4 Julai 2012

Makanan Dalam Hospital

Assalamualaikum.....

Ha, sambung lagi sikit cerita2 di hospital. Hari nie tak mampu nak WW sbb rasa nak berceloteh.

Kita agak beruntung sikit kot sebab makanan di KPJ tu semuanya masih mampu menarik selera pesakit. Kalau bukan pesakit, lagiii berselera..hahahahha. Tapi dah duduk hospital, makan pun setakat isi perut sebab nak cover antibiotik. Tapi, kalau mak datang petang, kita tibai lauk pauk dan nasi dari rumah. Portion dinner untuk kita, memang si bujang tu lah yang makan. Biasanya kita order food yang Adam suka, sebab confirm dia yg makan... Mehlah tengok sikit2 yg ada sbb gambar lain dah melayang sekali dengan memory card telefon kita tu...

Breakfast : French Toast with Peanut Butter Filling and Sausage


Dinner : Fish and Chips


Breakfast : Fried Bee Hoon with Fishballs


Dinner : Grilled Chicken

Breakfast : Cheese Sandwich

The ward...

Memang purposely kita request single room. First of all, supaya family kita selesa lepak, especially Adam. Adam everyday datang hospital, bawa buku sekolah. Nanti dia terus panjat katil mama dia, terus tarik meja makan and jadikan meja study dia. He will finished his homework there.

Nampak tak sofa hitam di tepi dinding tu? Itu sebenarnya adalah sofa bed. Bila dijadikan flat, memang selesa 2 orang dewasa tidur atas tu. So, usually Ayah lah yang akan tidur kat situ and mak juga masa jaga kita.

Lagipun, kalau sharing ward, kita takut patient lain x selesa dengan visitors kita. One more thing, bila malam, kita memang selesa tidur tanpa gangguan. Dah biasa tidur sorang, nak takutkan apa kan...

Furthermore, setiap hari, bermula dari pukul 5.00 pagi, dah bermulalah routine rawatan dan perubatan. Non stop nurses dan doktor keluar masuk wad. Petang pula, family datang jenguk, so rugilah kalau tidur. By 10 malam, memang sangat2 perlukan rehat.

Bila dapat discharge jer, terus tidur macam orang pengsan kat rumah. Penat sebenarnya duduk di hospital nie. Siapa kata berehat? Tapi, syukurlah company kita kerja tanggung semua rawatan dan charge.  Hopefully, x perlu lagi ke hospital. Tapi bila umur dah meningkat nie, macam2 masalah kesihatan mula menempel...

Apa pun, bersyukurlah kerana kita masih lagi dipinjamkan nyawa di atas dunia...


7 thoughts..:

:: Mrs.Eady :: berkata...

waahhh mkn mewah gini nak jugak la duk hosp..hehehhe...

ehh..dah sihat ke kamu?

Aziela berkata...

Mrs. Eaddy : Eishh...janganlah. Sakit tu adalah ujian besar yang Allah bagi. Makan apa pun tak setanding dengan kesihatan. Err...dah almost 2 minggu discharge. Alhamdulillah. Tq yer...

NASZ berkata...

Alhamdulillah. semoga puan terus sihat hendaknya. Ammmiinnn.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Prettywrite berkata...

wah makanan dia da macam restoren kan kak..kira worth la dengan bayaran..:)
semoga segera sembuh ya..
maaf ya akak sakit apa?tak tahu..huhu

Azham Vosovic berkata...

Lega akak da sehat...syukur alhamdulillah hehee....

nampak gaya makanan tu mcm setimpal dgn bayaran yg ditanggung kt hospital swasta hehehehee...

Semoga akak sehat seperti sediakala insyaallah!

Rahmah Ram Ram berkata...

seronok duduk spital dapat makan sedap-sedap...bilik pun selesa...hihihhi..sepatutnya memang beginilah servis di hospital sebab nak kasi orang baik cepat..bukannya bertambah sakit..

Nora Shahaira berkata...

ya Allah da lama tak jwnguk akak..
tak sihat rupanya sampai masuk wad..maaf kan...lama tak tanyakan khabar akak..
moga bertambah sihat..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink