Jumaat, 6 Julai 2012

Lunch di Bangi Bersama Azad Jazmin (Pelakon Ngangkong)

Assalamualaikum.....

Waahh...tajuk tak boleh blah kan...hihihihi... Ok..ok..cerita dari mula..

Lunch tadi, kami wanita2 di pejabat nie seramai 6 orang ke Bangi sebab ada sedikit urusan di sana. Apa-apa hal pun, makanlah dulu kan, sebab dah lewat keluar dari opis dan masing2 pun dah kelaparan.

Kami makan di D'Limau Nipis di area Bandar Baru Bangi.

Cerita pasal makan2 di situ, nanti weekend nie lah kita cerita yer. Eh, esoklah weekend ekk..? Ok..ok..esok up entry ekk...

So, bila dah nak habis makan, tiba2 salah seorang dari kami terus cakap.. "Eh..tu..tu..alaa...husband Eira Syazira.."

Hahahahhaha....terus semua paling kepala tengok dia tengah ambik lauk. Masa tu memang orang baru habis solat Jumaat.

Siapa lagi kalau bukan Azad Jazmin. Alaa, pelakon cerita Ngangkung tu dengan Shaheizy Sam dan Angah Raja Lawak tu.

Azad Jazmin yang pakai baju warna kuning tu...



Mula-mula, kami nampak dia di bahagian lauk. Ada sorang pekerja kedai sedang ceduk2 lauk yang Azad nak bungkus. Azad tadi pakai baju Melayu yang butang tengah tu kaler kelabu dengan kain pelekat. Oh myy...sweeetttt sangat tengok celebrity yang sangat down to earth macam tu.

And paling best sekali... dia bawak satu BAKUL PLASTIK! Alaa, bakul plastik biasa saiz sederhana kaler pink oren2 macam tu. Kecik sikit dari bakul pergi pasar tu. Ya Allah, super duper sweet and gentleman sangat. Sila beritahu, berapa kerat lelaki yang sanggup pergi beli lauk di kedai dengan selamba bawak bakul isi lauk? Seorang diri tau...bini tak der, mak takder, kawan semua tak der teman.



Kitorang duduk agak jauh ke dalam sikit. Nampak dia kat pintu masuk kedai tu jer. Tapi, member kami yang sorang tu, dengan confident buat signal mcm nak ambik gambar. Sekali dia respond la... Dia pandang kami sambil senyum, tapi tidak mengiyakan atau menolak. Kami cuma gelak jer ramai2 sebab excited dia bagi respond. Eishh....apalah kami nie kan. Sebenarnya mood kami masa tu tengah happy, tu yang semua element jadi perkara happy... Tapi lepas dia bayar di kaunter, dia terus hilang jer. Tak perlah. At least dia bukannya sombong, walaupun sekadar melempar senyuman dari jauh.


Kami teruskan makan. Antara suapan-suapan terakhir kami, tiba2 dia muncul semula. Subhanallah...terperanjat Tin Mon taww... Dia terus duduk di salah satu kerusi kosong di meja kami, dan apa lagi, kelam kabutlah kami bergilir2 ambil gambar. Kakak kedai tu yang tolong jadi photographer.


Sempatlah tanya2 satu dua berita.

Bila tanya mana Eira, dia kata wifenya kat rumah. Tu yang dia beli lauk tu, sebab dia kata Eira Shazira mengidam lauk kat situ. Walhal, duduk di Puchong, beli lauk kat Bangi. Hahahahha, layan jerlah orang mengandung cik abang oiii.

Seriously, dia didalam gambar, di media cetak dan elektronik, nampak mcm kureng hensem kan. Ala2 anak mami gitu. Tapi in person, oh my, he's soo handsome. Agak cerah, not as dark as in pictures and sangatlah damai air mukanya.

Ok, meeting him in person, he's so warm and friendly, sangat murah dengan senyuman dan sangat bersopan santun. Tengok caranya, maybe he's a family man. Gentleman sungguh.

To Azad Jazmin, all the best to you, and a very big congratulations. Kandungan sulung nie, kena jaga betul2 tau.

Ha, sambil makan dia datang kat meja kami, consider lunch bersama dialah kan...

Owh, maaflah kalau ada sesiapa yg meluat baca entry ini. Sekadar mewarnai hari Jumaat yang lesu dari mood bekerja...

9 thoughts..:

nanieybarnieylurviey berkata...

untungla dpt jmpe azad :) hee.. mesti anak dorang nnti comey :)

Rahmah Ram Ram berkata...

hahahah...ambil gambar sambil tangan kotor penuh dengan sambal segala bagai...ish ish ish..

Rai berkata...

tapi saya terpengaruh dengan lakonan dia dalam cerita kak.. dia kan selalu jadi watak jahat kan.. haha..tapi nice to know dia very gentleman dan tak sombong pulak tu kan..siap datang balik..kalau saya debuk debak dah..hahaha..

ainnoraini berkata...

Wah sama artis yee...kalau sayacpun seronok jugak..lagi2 kalau jenis yg tak menyombong nii..

Kat tv klau tengok agak diacmcm gelap..

Azham Vosovic berkata...

Wah...sangat bertuah akak and the geng! hehehe....kenapa tak tanya dia mana menghilang sebelum tu? hehe......mesti best kalau dia jawab hehehehe

Tanpa Nama berkata...

saya pon g makan gak kt situ time azad ada.. agreed.. he's so handsome in person..

NASZ berkata...

terbaiklah kak. saya cuma pernah jumpa Fazura in person je. Tapi agak sombong skit dia.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Cik Eka berkata...

bestnya dapat jumpa azad....

Aziela berkata...

nanieybarniey : Kannn...mesti comell..

Rahmah : Hahahahahha...

Rai : He's sooo different in person, Rai. Percayalah...

ainnoraini : Tu lah Kak Ain. Lain taw...

Azham : Tak tanya sbb dah tau. Dia pergi letak bakul isi lauk pauk dalam kereta dulu...hahahahahhaha


Anonymous : We all kecoh betul masa tu kan...

Nasz : Syukurlah Azad tak sombong langsung

Cik Eka : Sangat menarik... anak akak jeles..hehehehehe

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink