Saturday, January 12, 2013

Filem Suami Aku Ustaz

Assalamualaikum.....

Baru2 ini dah mula tersebar yang novel Suami Aku Ustaz akan di jadikan sebuah filem. Terbitan sulong syarikat produksi Adiputra.

Cuma, tak pasti sama ada watak Ustaz tu akan dilakonkan oleh Adiputra atau tidak. Ada yang kata ya, ada yang tak tahu.

Pendapat peribadi kita, dalam novel, ustaz Hafiz tu Chinese look. Boleh tak cari yang bersesuaian? Sama macam cerita Adam dan Hawa. Adam Mukhriz dalam novel adalah Pan Asian look. Jauh bezanya dengan Aaron Aziz.

Terjerat rasa...



22 thoughts..:

aizamia3 said...

Kite tgk jelah nanti..

Lulu Caldina said...

yg pasti nonton dengan lagi feel baca kan kak :)

Natrah Nahar said...

Ya.. setuju.
watak isteri Usdtaz prlu muda n sesuai usianya 17 tahun..baru nak SPM

Natrah Nahar said...

Setuju

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

tgk kt IG AP mcm yer yer
OMG ai suker ketat2 this novel....pitammmm

azieazah said...

Saya dah baca novel ni 3,4 kali. Siap buat entri lagi.

Harap-harap mereka dapat pilih pelakun yang tepat untuk watak Ustaz Hafiz dan Alissa tuh.

Ady Putra pun ok juga... Syarikat dia, haruslah dia jadi hero.

Puteri Saidatul Sufiah said...

Betul tang adam dan hawa tu... aih x sesuai langsung pan asian tu.... huhuhu....:)

NzA said...

mesti azie dh baca novel tu trlebih dahulu kan....

Puteri Saidatul Sufiah said...

Salam aziela,

sejak saya terjumpa blog ni masa tu saya tgh cari resepi nasi ayam hainan kat google... (thanks sbb share resepi)setiap hari rasanya x puas x dpt tgk blog yg menarik ni... stp hari sy akan baca entry anda yg bg saya seronok dan penuh pengisian... tq.

*** i luv ur entry pasal langkawi tu...

~Liya~

Noor Shafila said...

tak pernah baca lagi cerita Suami Aku Ustaz ni.

Rahmah Abd Mutalib said...

sekarang ni makin banyak pulak novel yang telah diadaptasi ke drama..terbaru dan bersiaran cerita novel "Setia Hujung Nyawa" rasanya bersiaran pukul 7.00 ptg di TV3..itupun BEST!

Dan coming soon cerita di Astro HD Sehangat Asmara lakonan Rita Rudaini dan Adiputra coming soon bersiaran pukuil 10.00 mlm (ntah dh keluar atau belum tak pasti)

Aziela said...

aizamia : Kena tengok nanti kan..

Aziela said...

Lulu : Trueee....esp untuk kita2 yang pembaca tegar nie kan Lulu..

Aziela said...

Natrah : Kalau tak, mmg kecewa la kita kan.

Aziela said...

Lady Ayu : Macam feeling gitew kan Ayu.

Aziela said...

azieazah : Saya dah baca review akak 2-3 kali sebelum saya beli..hehehehhe. Memang best review akak.

Aziela said...

Puteri Saidatul : Hahahah...siapa yg baca buku tu pasti mengerti kan.

Aziela said...

Noor Shafila : tengok filem jer lah nanti yer.

Aziela said...

NzA : Saya dah repeat baca banyak kali, kak..hahahahha. Banyak pengajarannya.

Aziela said...

Puteri Saidatul : Terima kasih tidak terhingga. Bila ada pembaca yang gembira membaca blog ini, saya rasa sangat berbaloi usaha menulis ini. Terima kasih kerana sanggup go through entry Langkawi yang panjang lebar tu.

BLaCKCaT(BuKu TerPaKai) said...

salam...rasanya aaron aziz sesuai kot pigang watak ustaz hafiz. kan dia chinese look...yang pigang watak alisa tu, kan best klo izara aisyah or nora danish. both mcm teenager, lincah, nampak degil n cute.

Anonymous said...

Saya pun pikir sama. Ustaz Hafiz nie chinese so to make the story to life mestilah chinese look kan.Tapi Adi Putra pun ok jugak cos dia pun hensem..hehe..lagipun adakah pelakon lelaki yg chinese looking di Malaysia nie?Yang saya terfikir Farid Kamil ajer..

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink