Rabu, 23 Januari 2013

Rindukah Kita Pada Rasulullah S.A.W ?

Assalamualaikum.....

Semua mengaku sayang dan cintakan Rasulullah s.a.w. Sedalam mana kasih kita, sedalam mana cinta kita?

Bagaimanakah caranya kita mencintai seseorang? Kita korbankan segalanya dan tukar hidup kita hanya untuknya. Betul?

Bagaimanakah kita meriahkan birthday orang yang kita sayang dan cintai itu?

Sayangkan boipren, sampai buat surprise birthday party. Susah payah kumpulkan kawan2nya kan?

Sayangkan anak, sanggup ambil cuti untuk preparation birthday party dia kan?

Sayangkan hubby, sanggup jelajah dapur maya untuk masak special for candle light dinner.

Tapi kalau sayangkan Rasulullah s.a.w. , kita buat apa? Kita holiday. Kita tidur. Kita jalan2 pergi zoo. Kita pergi tengok wayang. Kita BBQ tepi pantai.

Macam tu ker?

Takmo..takmo...takmooo yer!

Mungkin perkongsian di SINI yang diceritakan secara santai, mampu membuat kita memanfaatkan cuti untuk menyambut birthday junjungan kita, Rasulullah s.a.w.




Entry ini adalah untuk peringatan diri kita sendiri juga.



22 thoughts..:

che mid berkata...

tak mo tak mo tak mo... kita banyakkan selawat ke atasnya.. moh ramai-ramai..Allah humma solli 'ala Muhammad.. sollu alaih..

Kakzakie berkata...

pagi tadi radio IKIM baru kisahkan hal bagaimana cara kita cintakan rasulullah...

aby berkata...

Salam ziela,
Bc juga kt link yg d beri tu,
Rindu pd rasul saw ?? Tepuk dada tnya iman. Di smping merayakan hari ke putraan rasul saw, yg pnting istiqomah dgn mngamalkan apa yg di smpaikan pd kita melalui alim ulamak. Tnpa nabi muhammad saw tk mungkin kita tau ada kehidupan yg lebih kekal selps kematian kita

Aziela berkata...

che mid : Mari kita semarakkan bersama kan.

Aziela berkata...

Kakzakie : Memang ada banyak cara, kan kak.

Al-Manar berkata...

Maaf. Kepada saya apa yang ada dalam hati dan ingatan lah yang terpenting. Tanpa ini sia sia sahaja melolong dan berpeluh di tengah panas.

Daddy Ziyyad berkata...

Banyak caranya..dan yg penting,istiqomah,..bukan hanya ketika tibanya Maulid sahaja...

Seri Kandi Tanah Jauhar berkata...

terima kasih atas ingatan Ziela... nak terjah blog yg Ziela link-kan tu pulak..

Aziela berkata...

aby : Sangat setuju dengan kang aby.

Aziela berkata...

Al-Manar : Setuju dengan Pak Hassan. Sekali sekala berpanas memeriahkan hari, boleh kan? Terima kasih sudi komen di sini Pak Hassan.

Aziela berkata...

Seri kandi : rasanya Kak Sari dah baca link tu...hihihihihi.

Wan Ahmad Izudean berkata...

selawat banyak2 to Rasulullah :) kemudian ikut sunnah. insya'Allah

^^

Abil Fikri Ahmad berkata...

ooo saya dah baca attachment link tu..bagus la..tqq for sharing.

Aziela berkata...

Wan Ahmad : Setuju...

Aziela berkata...

Abil Fikri : Tu maksudnya, approve la yer, bang?

ummiross berkata...

InsyaAllah, sama2 kita saling mengingatkan. Selawat dan salam buat bagi baginda nabi junjungan.
;اَللَّهُمَّ صَلِّى عَلَى مُحَمَّدٍٍ، وَعَلَى آلِهِ مُحَمَّدٍٍ

zouldahan berkata...

Terima kasih memberi ingatan.

Jadikan Nabi kita, ikon kita.

NzA berkata...

tanda cintakan Baginda Rasululullah, jgn lupa sentiasa brselawat...xkira masa..masa drive, masa masak, masa lipat baju...hatta masa tgh lepak2..InsyaAllah cinta kita brtambah mendalam....
Xsalah kita bercuti krn itu juga cara digalakkn Islam.... kita melihat keindahan alam n mengkagumi ciptaan Allah..Itu tnda kita cintakan Allah.....cara itu pun kita dpt pahala berganda2...Allah maha pemurah......

Nadia Johari berkata...

sentiasa ingat pada Rsulullah..

TiranaAduka berkata...

salam maulidur rasul dari tirana aduka untk sis aziela

~Emaa Hasnah (^_^)~ berkata...

Salam maulidul rasul..Allah humma solli 'ala Muhammad.. sollu alaih..

Azham Vsvc berkata...

Betul tu akak. Golongan muda seperti saya menghabiskan masa sewaktu sambutan maulidur rasul dengan melakukan kerja yang sangat tidak berfaedah :(

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink