Jumaat, 18 Januari 2013

Makan di Kuantan : Lunch @ Bukit Setongkol

Assalamualaikum.....


Ha, kelakar kan nama dia...Bukit Setongkol. Tapi orang Kuantan memang biasa dengar dah.

Monday yang baru lepas nie, kita MC. Sakit perut. Err... sakit perut tuuutt tu. Quite severe. So, lepas hubby pimpin bawa ke klinik masa lunch hour dia, dia bawa kita makan kat sini. Parking depan kedai betul2 sebab kita tak larat nak jalan. Er, doctors, saya makan ubat Naproxen 550mg. Hehehehehehe.

Hubby kata dia dan officemates dia dah a few times makan kat sini. Best katanya sebab lauk banyak sangat.

Pada kita, memang lauk dia banyak, tapi kita rasa biasa2 jer. Tak taulah sebab tak kena dengan selera kita, atau sebab tengah menahan sakit perut.

Basically, ada lauk2 kampung. Tapi yang specialnya, ada lauk2 fusion western. Contoh, ada meatballs, ada dimsum goreng, lemon chicken, fish fillets sweet and sour dan macam2 lagi. Basically menu dia lain dari yang lain.



Kita cuma ambil fish fillet yang siksa nak dihabiskan dengan ulam dan sambal jer. Owh..yang menariknya, dia masak nasi guna beras siam. Bukan beras wangi siam tau, tapi beras siam. Kenyal2 dan padat setiap butir nasinya tu. Makan sikit jer pun, perut dah rasa senank (ker, sebab tengah sakit perut?).

Sayangnya, kedai nie hanya dibuka pada hari bekerja jer. Location pula, berdekatan dengan masjid Bukit Setongkol.


24 thoughts..:

:: Mrs.Eady :: berkata...

bnyk nyer laukkk :)

Kakzakie berkata...

Kalau ikut tekak kakak sedap ni Ziela. Nampak baaaanyaknya. Pilih aje mana nak. Kakak lagi suka masakan kg. Sedap.

Dah sakit perut pun masih nak makan sambal. Sama macam kakak tekak mesti nak pedas.

Mira Adzlia berkata...

walaweh...rambang mata mau pilih mau mkn ape nih

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

Heaven nyer org mesia punya makanan
Kt sini jgn Harap la nk ader gini
Biler tgk pics mknan Mmg Rindu mesia ketat2。・°°・(>_<)・°°・。

Intan Akma berkata...

mak aih..mau pilih lauk pusing sampai 4 ke 5 kali ni

Abil Fikri Ahmad berkata...

Mak oii! macam2 lauk ada!!

TiranaAduka berkata...

salam sis aziela
Alhamdulillah sihat.aje je ari2 kt blog cuma smalam x dpt tinggalkan jejak..ta ada dtg.
Sis PEKABAR

Aziela berkata...

Mrs Eady : Memang banyak dikk

Aziela berkata...

Kak Zakie : Hahahahha...selera Jawa kak. Kena ada sambal. Paling tidak pun cili api kan.

Aziela berkata...

Mira : Memang rambangggg

Aziela berkata...

Lady Ayu : Takper Ayu. Enjoy dulu puas2 kat sana yer. Malaysia dan food akan tunggu. Hehehehe

Aziela berkata...

Intan Akma : Hahahah...nampak akak ke masa tu? Pusing 5-6 kali, ambik ayam goreng juga kan...hihihihi

Aziela berkata...

Abil : Tapi bukan selero kitolah bang...

Cho Zila berkata...

rasanya sebab sakit perut kot.. nanti cuba lagi mana tau.. tengok kan dalam gambartu memangler banyak sekali.. dan yang penting nampak sedap ler gka..

sudipVSsenduk berkata...

bila tak ada lauk, kita selalu bising. Bila dah terlampau banyak lauk, pun bising jugak sbb tak tau nak pilih yg mana satu....

Daddy Ziyyad berkata...

Itu mmg betul betul punya banyak lauk...Beras siam yg tak wangi tu ada jual ke kat KL/Shah Alam?

Rai Ourkizuna berkata...

rambang mata nak memilih..tapi kalau sakit perut makanan sedap pun rasa kureng kak..

Aziela berkata...

Cho Zila : yerlah, kita pun rasa sebab sakit perut.

Aziela berkata...

sudipVssenduk : Astaghfirullah. Tak reti bersyukur langsung kita kan. Thanx mengingatkan.

Aziela berkata...

DaddyZiyad : Tak pernah pula jumpa lagi. Ker, tak cari sebab la ni kami nak beli beras kena pergi Munduk, atau makan beras kaler cekelat.

Aziela berkata...

Rai : Iyerlah Rai, depan mata nikmat sedap makan di tarik Allah.

MaMa Rey berkata...

wahh..banyaknyerr lauk..nyam-nyam..
menggugat selera..

hajar berkata...

amboi... byknye lauk dia....

Azham Vsvc berkata...

heheeh.....wah berderet-deret lauk kat situ.....

P/S: Arini hari Sabtu, agaknya Kak Aziela masak apa kt umah? or harini outstation juga? hehehe :)

 

COPYRIGHT AND TEMPLATE DESIGN ALL RIGHT RESERVED BY CIK ROSE CUTE wink